Svi na Krk

Chef Mate Janković pripremio je više originalnih jela za jedan od najboljih festivala

 Koncept Mazar/Ivor Mazar
Tjedan dana dobre hrane i mjuze na zlatnom otoku kao odlična uvertira u ljeto!

Grad Krk ovaj je tjedan domaćin atraktivnog street food festival koji je oduševio gurmane diljem regije. Food Truck Festival dokotrljao se na krčki ribarski mul i ondje će ostati sedam dana - od 19. do 25. lipnja. I domaći i strani gosti moći će uživati u rapsodiji okusa, a atraktivnosti ovog popularnog koncepta dodatno će doprinijeti živopisna lokacija na kojoj će food truckovi biti smješteni.

image

Truck Food Festival stiže na Krk

Koncept Mazar/Ivor Mazar

Posjetitelji će na Food Truck Festivalu birati između pet različitih menija na pet food truckova, a predstavit će se Grill corner by Mate Janković, Capra Istrian Street Food, Cucina 100 gusti, Picnic Mingle & Fun i Sweet House Di Mare. Osvježenje od ljetnih vrućina bit će moguće na Martini Fiero trucku te na dva punkta s raznovrsnom ponudom pića.

image
Koncept Mazar/Ivor Mazar

Ljubitelji street food zalogaja imat će priliku kušati autorska jela u režiji jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova - Mate Jankovića koji je ovom prilikom izjavio: "Već neko vrijeme ekipa Food Truck Festivala veselo kotrlja našom obalom, a s gastro karavanom posjetio sam različite gradove pa mi je drago što je ove godine naše odredište i grad Krk. Na našem food trucku pripremat ćemo nekoliko originalnih jela kao što su Spicy pork, Chicken ciabatta, Classic burger, Kebab brioche, a u ponudi će biti i krumpirići s pulled porkom i mladim lukom“.

image
Koncept Mazar/Ivor Mazar

Pohvalno je i kako će se na festivalu koristiti isključivo eco friendly festivalske čaše kako se ne bi stvarao otpad od plastike čime organizatori žele doprinijeti inicijativi da Krk postane prvi Zero Waste otok.

Na samom otvaranju festivala gostovat će i ovogodišnja pobjednica MasterChefa Maja Šabić sa svojim autorskim jelom, a svakoga dana bit će i dobre glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:13