PROVJERENO DOBRO

Bread Club predstavio uskršnju ponudu, uz pincu, nude i omiljeni čokoladni kruh

 Bread Club Instagram
Bread Club je u ponudu uveo čak dva nova proizvoda - svevremensku pincu i babku u dvije varijante

Kako su objavili na svojim službenim stranicama, ekipa iz Bread Cluba ovog Uskrsa u ponudu, osim svevremenske pince koju rade od kombinacije startera i poolisha varijanti i time, kako kažu, postižu svježinu i dugotrajnost, uvodi još jedan novitet. Riječ je o popularnom mekanom, slatkom kruhu – babki. Ovdje je rade u dvije varijante, s čokoladnim punjenjem te punjenjem od cimeta i kardamoma, a kako naglašavaju, za pripremu je zadužen Bread Clubov craft pekar iz Tel Aviva.

"Radi se o babki koja svoje podrijetlo vuče iz židovske kulture, ponajviše s područja Izraela te je vrlo popularna i u Poljskoj, a pripremala se između ostalog i na židovski blagdan "Passover" koji pada u proljeće i povezan je s Uskrsom", objasnili su iz Bread Cluba.

Dobro je spomenuti kako babku od čokolade rade s belgijskom čokoladom, a obje vrste na kraju, kako to nalaže tradicionalni recept, premazuju sirupom od vode i šećera. Iako su slatki kruh već imali u ponudi, babka je ipak nešto novo i drugačije, a sudeći po njihovoj bogatoj, slasnoj makovnjači, mogla bi vrlo brzo postati veliki hit.

Kada je pak u pitanju pinca, iz Bread Cluba naglašavaju kako je rade u najtradicionalnijoj jednostavnoj varijanti, od bogatog, aromatičnog tijesta.

"Tijesto za pincu radimo u kombinaciji poolisha i startera, uostalom kao i sav pastry asortiman. Poolish je pred tijesto koje fermentira preko noći, a radi se od kombinacije brašna, vode i standardnog kvasca u omjeru 1:1:0,5. Starter je 100 postotno hidratizirano sourdough (kiselo) tijesto. Idući dan ovo dvoje zamiješamo, dodajemo jaja, maslac i svinjsku mast koja dodatno obogaćuje tijesto (ako ste probali našu makovnjaču, znate o čemu pričamo). Osim toga, dodaje se još kandirana narančina korica i rum (1 %)", napisali su na svojoj službenoj stranici.

Babka i pinca dolaze u verziji od 500 grama i kupiti ih možete u poslovnicama Bread Cluba u zagrebačkoj Trakošćanskoj te Vlaškoj ulici. Sve detalje potražite na službenoj stranici Bread Cluba ili njihovim društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:05