FESTIVALSKA PREPORUKA

Bivši natjecatelj kulinarskog showa danas ima restoran i kuha po festivalima. Štrudla od janjetine mu je baš dobra

 Andro Ostović Instagram/Franko Kelam
Na nedavno održanom zagrebačkom Place Marketu svratili smo do štanda kod kojeg nije bilo baš nikakve gužve i ugodno se iznenadili

Prošlog petka, kao i obično kada je vrijeme dovoljno toplo i lijepo, na tržnici Dolac održano je još jedno izdanje Place Marketa, gastro tržnice koja okuplja zagrebačke i druge ugostitelje, a koji potom posjetiteljima nude malo drugačije, inovativne street food zalogaje. I dok su naši favoriti uvijek sendviči iz Gastronomada, ispred čijeg je štanda prošlog petka bio stvarno dugačak red, a volimo i jela koja pripremaju ekipe iz SOI-a, zatim Broom44/Proof33 ekipu, restoran Tač, Areperu Maracay i Marija Mihelja, ovog puta osjećali smo se avanturistički i spremni isprobati nešto novo. Zaputili smo se stoga na štand Androliko‘s, iza kojeg stoji Andro Ostović, inače ugostitelj i vlasnik restorana Androliko‘s u Našicama.

image
Andro Ostović Instagram/Franko Kelam

Na svom štandu na Place Marketu nudio je dva jela, a jedno od njih, koje smo i naručili, bila je štrudla od janjetine na umaku od graška i mente s tzatzikijem. Ispred Androliko‘s štanda nije se stvarala gužva i odmah smo došli na red, a jelo su nam poslužili toplo-hladno.

Iako bismo umak od graška opisali prije kao pire, to nam nimalo nije smetalo i cijela kombinacija prilično nam se svidjela. Janjetine je bilo dovoljno, kore u koje je umotana bile su hrskave, unatoč tome što su poslužene na umaku od graška, koji je, pak, bio lijepo začinjen, blag, ali s dobrom dozom mente. Dobar završetak bio je tzatziki, umak na bazi jogurta s krastavcima, koji je lijepo podigao cijelu kombinaciju. Svakako jelo koje bismo naručili i u restoranu pa mu se potom ponovno vratili.

image
Place Market Instagram

Budući da nam se kuhar na štandu učinio prilično poznatim, čim smo stigli kući, istražili smo ga i pokazalo se kako je Andro Ostović bio jedan od natjecatelja kulinarskih emisija Tri, dva, jedan - kuhaj i Kuhan i pečen, kasnije smo ga viđali i na kućicama na različitim festivalima, a surađivao je i s poznatim imenima naše gastro scene.

image
Andro Ostović Instagram/Franko Kelam

Danas je, dakle, vlasnik restorana u Našicama, gdje nudi dnevna jela te organizira tematske večere. Osim na Place Marketu, sa svojim jelima ove će se godine predstaviti i na Babarol festivalu, o kojem smo već pisali.

Na kraju, dodali bismo, uvijek je lijepo vidjeti, a i podržati napredak i želju za usavršavanjem pa, ako se ovog proljeća ili ljeta (ili već večeras) nađete u Našicama i nekom od navedenih festivala, naša je topla preporuka da posjetite i Androliko‘s štand. Štrudla im je stvarno dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 08:43