Najbolja do sad

Više nikad ne morate baciti ni mrvu hrane, postoji recept baš za sve, evo što napraviti

Vrlo jednostavno, odaberite sastojke koje imate u hladnjaku, zamrzivaču i smočnici, pa se prepustite ovom "čudu" koje će vam ponuditi izvedive recepte

Posljednjih nekoliko godina na internetu nam redovito iskaču aplikacije koje se reklamiraju kao spas za kućni budžet, jer od dostupnih namirnica lako slažu jela koja možemo pripremiti. No, kad bismo ih otvorili i malo dublje "zagrebli", brzo bismo shvatili kako je riječ o polovičnim rješenjima, koja - ili ne obuhvaćaju sve namirnice, ili ne nude recepte za ono što imamo na raspolaganju... te smo aplikacije jednostavno - izbrisali. A onda smo otkrili SuperCook. Ova aplikacija, koju koristi više od milijun ljudi u svijetu i ima visoku ocjenu od 4,6 na Google Play Store, mnoge je oduševila.

image

Na ovaj način lako možete potrošiti ostatke iz hladnjaka

Pexels

Nije bitno imate li tek dvije ili više od deset namirnica koje želite uklopiti u svoje jelo, SuperCook slaže recepte tako da optimalno iskoristite ono što imate, naravno, kako biste čim manje hrane bacili.

A sve funkcionira vrlo jednostavno. Odaberete namirnice koje imate, a one su podijeljene u kategorije: od začina, preko mesa, ribe, povrća, voća, mliječnih proizvoda, orašastih plodova, ulja i masnoće, vino itd., a zatim vam aplikacija predloži izvedive recepte kako biste što manje hrane bacili.

image

Kruh, rajčica, mozzarela i bosiljak mogu biti ukusan obrok

Unsplash

Kako smo mi jedni od onih koji smatraju kako je problem što bacamo viškove hrane, ovo nam se rješenje čini idealnim i za sve vas koji se borite s istom mukom.

Naime, ova aplikacija, koja je dostupna i u desktop verziji funkcionira i ako ukucate samo jednu namirnicu što nije bio slučaj kod nekih drugih aplikacija i softvera koji su puno uložili u marketing, a na kraju se pokazali beskorisni. Primjerice, sezona je rajčice. Ukucate li u SuperCook samo tu jednu namirnicu, dobit ćete 83 recepta. Dodate li uz rajčicu još i maslinovo ulje, broj predloženih recepata raste na 125, a ubacite li još i češnjak, tada vam neće nedostajati ideja uz 321 recept koji vam se nude. Kad odaberete što vam je dostupno, možete odrediti i što točno želite od jela, da li da bude doručak, ručak, desert, međuobrok.

image
Unsplash

Dakle, bez obzira na to imate li doma jednu ili deset različitih namirnica, SuperCook vam slaže recepte kako biste optimalno iskoristili ono što imate u hladnjaku, zamrzivaču ili smočnici, a sve kako biste bacili što manje hrane.

image

Evo ideje što napraviti ako imate malo maslaca, tost, borovnice, bananu i javorov sirup

Unsplash

Stoga, ako imate problem s time što bacate viškove hrane, jer nekada jednostavno nemate ideju što kuhati s onim što taj čas imate u kuhinji, svakako si zabilježite ovu stranicu. Dostupna je na engleskom jeziku, ali vjerujemo kako ćete se lako snaći, jer vrijedi truda - osim što će vam prištedjeti novac tako što ćete iskoristiti sve ono što ste već platili, spriječit će vas i da idete u novu kupnju kad već uz postojeće namirnice možete pripremiti hranjiv obrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:18