Nikad više

Kako skuhati savršenu tjesteninu? Ovo su tri najčešće pogreške koje svi radimo

 Unsplash
Ako još uvijek sami niste došli do ovih saznanja, tada će vam svakako biti od koristi

Postoji li ona jedna namirnica za koju možemo reći da je povoljna, da se lako priprema i da je gotovo svi vole - tada je to tjestenina. A Albert Niazhvinski zna ponešto o dobroj tjestenini. Naime, usprkos tome što je samouki kuhar, njegove su objave na društvenim mrežama praktične i duhovite, ali i pune dobrih ideja zbog čega ga prate milijuni ljudi. Njegov račun @albert_cancook na TikToku ima 13,4 milijuna, na Instagramu 1,2 milijuna, a na YouTubeu 13,7 milijuna pratitelja, a objave mu redom imaju višemilijunske preglede. Primjerice, ona u kojoj Albert pokazuje kako napraviti tjesteninu alla puttanesca ima 16 milijuna pregleda, dok je njegova pesto tjestenina iz Pixarova filma "Luca" prikupila 21 milijun pregleda.

Albert je za Insider podijelio nekoliko zgodnih recepata za pripremu tjestenine, piše Slobodna, a na samom početku istaknuo je najveće greške: pogrešno doziranje vremena, vode i soli. Kako je objasnio, prekuhavanje tjesteninu može učiniti gumastom, dok je nedostatak vode može učiniti nezgodno ljepljivom. Kada je riječ o soli, nedovoljno soljenje je greška koju je s ovom namirnicom jako teško ispraviti.

@albert_cancook Italian @itsqcp Recipe @バヤシ?Bayashi #pasta ♬ original sound - albert_cancook

Kod pripreme tjestenine, istaknuo je, važno je zadržati okuse, zbog čega savjetuje da se kuhana tjestenina ne ispire. Naglasio je i važnost preciznog odmjeravanja vremena za kuhanje, jer se ono razlikuje od vrste do vrste tjestenine. Po njegovom iskustvu, većina tjestenine je gotova nakon kuhanja od osam do 10 minuta, no postoje određena odstupanja. Također je naglasio da se ne smije zanemariti miješanje tjestenine za vrijeme kuhanja, jer se tako sprječava da se komadići međusobno zalijepe.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:39