DOBAR SAVJET

Kako na vezici mladog luka uštedjeti 1 euro? Trebat će vam čaša, voda i malo strpljenja

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Ovaj trik bit će dobra ideja i za one koji mladi luk troše u velikim količinama i ne stignu uvijek na vrijeme obnoviti zalihe

Jeste li znali da mladi luk koji kupite na tržnici ili supermarketu možete ponovno uzgojiti i koristiti čak dva puta? Naišli smo, naime, na trik koji će vam pomoći da uštedite koji euro (koliko trenutno košta vezica mladog luka na tržnici) i omiljeni dodatak brojnim jelima iskoristite još pametnije. Sve što vam treba su ostaci mladog luka, jedna visoka čaša i voda.

image
Johnce/Getty Images

Nasjeckajte zeleni dio mladog luka, a bijeli i centimetar ili dva zelenog ostavite i stavite u čašu koju ste do pola napunili vodom. Pustite da tako stoji nekoliko dana, s time da je svakog dana vodu potrebno promijeniti. Vrlo brzo nakon što luk stavite u vodu shvatit ćete da zeleni dio ponovno raste, a kada dođe do željene veličine vrlo lako ga možete koristiti ponovno.

image
Nicolamargaret/Getty Images/istockphoto

Ipak, dobro je dodati, ovaj postupak ne biste trebali ponavljati previše puta jer će donji dio ploda s vremenom omekšati. Naš je savjet da svaki luk ponovno uzgojite jednom, a zatim kupite novi. Na taj ste način uštedjeli jedan euro, a možda i zabavili najmlađe u kućanstvu, kojima bi se ovaj trik posebno mogao svidjeti.

Kada već pri ruci imate mladi luk, svakako razmislite i da ga upotrebite u nekom od naših provjerenih recepata. U nastavku donosimo listu naših favorita.

HRSKAVCI OD MLADOG LUKA

image
Biljana Blivajs/Cropix

KORAK PO KORAK RECEPT ZA PALAČINKE S MLADIM LUKOM

image
Berislava Picek/Cropix

KAJGANA S MLADIM LUKOM I ROTKVICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

PALAČINKE S KOBASICOM I MLADIM LUKOM

image
Berislava Picek/Cropix/

SLOŽENAC OD ŠUNKE, POVRĆA I MLADOG LUKA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:58