ELEKTROMOD

Svetogrđe ili evolucija? Netko je u kultni NSX odlučio ugraditi Teslin električni motor

Prije nego što puristi počnu kritizirati, ovaj NSX došao je bez motora u trenutku kupnje

1994. Acura NSX-R EV

 Holley

Posljednjih godina vidjeli smo elektromodove temeljene na svim vrstama klasika, ali malo tko, ako itko, je očekivao da će prva generacija NSX biti među njima. Ipak, primjerak traženog japanskog sportskog automobila preinačenog u električno vozilo postoji u SAD-u, kombinirajući Teslin električni motor i Nissanove baterije.

Vlasnik jedinstvene Acure NSX-EV je Geoff Budd iz Redwood Cityja u Kaliforniji, koji je svoju konstrukciju predstavio na Holley High Voltage Experience 2022. obećavajući da će je pripremiti za ovogodišnji događaj.

image

1994. Acura NSX-R EV

Holley

Prije nego što puristi počnu kritizirati, ovaj NSX došao je bez motora u trenutku kupnje, nakon što je njegov originalni V6 zamijenjen četverocilindričnim motorom Honde K-serije.

image

1994. Acura NSX-R EV

Holley

Budd je svoju Acuru NSX iz 1994. kupio u ožujku 2022. kada je već imala 368.540 na brojaču kilometara. Također je kupio električni motor iz Tesle Model S iz 2014., montirajući ga unatrag u središnjem položaju pomoću prilagođenih nosača. Fotografije pokazuju da ima dovoljno mjesta u motornom prostoru, budući da je elektromotor mnogo manji od originalnog motora s unutarnjim izgaranjem.

image

1994. Acura NSX-R EV

Holley

Na prošlogodišnjem događaju, NSX-EV je predstavljen s privremenom baterijom, ali je vlasnik planirao ugraditi veću bateriju iz Nissana Leafa, što je omogućilo pristojan domet.

image

1994. Acura NSX-R EV

Holley

Vlasnik procjenjuje da će gotova Acura NSX-EV biti 181 kilogram teža od originala s pogonom s unutarnjim izgaranjem. Ipak, nada se da će postići uravnoteženu raspodjelu težine 50:50, što pomaže u upravljanju. Što se tiče performansi, električni motor će zasigurno biti snažniji od tvorničkih 274 KS (201 kW) standardnog 3,0-litrenog V6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:12