video

Zaboravljen i napušten u šumi: Pogledajte kako je ekipa spasila kultnu Hondu NSX od propadanja

Unatoč tužnom stanju i ne baš idealnom mjestu za čuvanje NSX-a dvije godine, motor je uspješno pokrenut

Odbaćena Honda NSX

 WD Detailing youtube screenshot

S obzirom na status prve generacije Honde NSX (u SAD Acura NSX) kao vrlo poželjnog kolekcionarskog sportskog klasika, pretpostavljamo da bi svaki od tih bisera japanske strojogradnje 1990-ih trebao imati svoj dom, u nekoj lijepoj grijanoj garaži.

No, kao što možete vidjeti u najnovijem videu WD Detailinga, to nije uvijek slučaj. Video dokumentira proces oporavka i kozmetičke restauracije NSX-a koji je posljednje dvije godine proveo zaboravljen usred šume. I nije izgledalo lijepo.

Ipak, ushićenje koje osjete auto entuzijasti kad pronađu negdje odbačen ili napušten automobil koji je do danas postao kult - nemjerljivo je.

Iako su dvije godine možda kratko vrijeme koliko je ova Honda stajala u šumi, s varijacijama temperatura tijekom godišnjih doba, postoji mnogo prilika za razvoj plijesni u unutrašnjosti i za stvaranje gnijezda za razna stvorenja.

Ekipa u videu je osjetila neugodan miris koji je dolazio iz kabine, a i vidjeli su miša kako se pojavljuje ispod vozila, bježeći u šumu. To su loši znakovi.

Naravno, ekipi WD Detailinga nije trebalo dugo da otkrije veliko gnijezdo miševa u prtljažniku iza motora. Miris je bio toliko nepodnošljiv da su svi morali nositi maske dok se garaža nije prozračila.

Osim plijesni, ispod sjedala su pronađeni tragovi miševa. Dok su čistili motor, još se jedan miš pojavio i pobjegao od auta. Gadno.

No, plijesan i mišja gnijezda nisu bila izazov za tim profesionalnih detaliera. Ubrzo su eliminirali svu nakupljenu prljavštinu na boji i neugodne ostatke unutrašnjosti, odvajajući vrijeme za uklanjanje sjedala radi temeljitog čišćenja.

Također su izvršili poliranje vanjskog dijela, vraćajući izgrebanu i izblijedjelu crnu boju u puni sjaj. Ova impresivna transformacija pruža nevjerojatno zadovoljstvo za gledanje. Slažete se?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:44