omiljeni model

Redizajn za bestsellera: Pogledajte video obnovljene Škode Octavije uoči skorašnje premijere

Stražnja svjetla također će doživjeti osvježenje, a očekuje se i nova paleta boja te dizajn naplataka

Škoda octavia teaser

 Skoda

Uzbudljiva nova era za ljubitelje Škodinih vozila započinje s najnovijim prikazom redizajnirane Octavije s planiranom premijerom ovog mjeseca. Stižu obnovljena limuzina i karavan, s temeljitim promjenama u izgledu, standardnoj opremi i motorima.

Češki div potvrdio je nadolazeće inovacije prvo teaser videom na YouTubeu, a sada nas očekuje još jedan uzbudljiv uvid.

Iako kratka, samo 16 sekundi, YouTube teaser pruža nam prvi pogled na prednji dio vozila. Očekuju se značajne promjene, uključujući modernizirane prednje svjetlosne sklopove i preoblikovanu masku, koja bi mogla biti inspirirana novim modelima Superba i Kodiaqa.

Stražnja svjetla također će doživjeti osvježenje, a očekuje se i nova paleta boja te dizajn naplataka. Interijer će doživjeti promjene s novim infotainment sustavom, vjerojatno sličnim onom u redizajniranom VW Golfu, koji se ističe 12-inčnim zaslonom i novim značajkama.

Što se tiče performansi, Octavia i Octavia Combi najavljuju ažurirane benzinske i dizelske motore, uključujući 1.0 TSI sa 110 KS, 1.5 TSI sa 150 KS (obje opcije kao mild-hibrid) te 2.0 TSI za RS model, koji bi mogao ponuditi performanse slične Golfu GTI.

Dizelske opcije ostaju nepromijenjene, s rasponom od 2.0 TDI motora koji nude 116 KS, 150 KS i 200 KS. Budućnost CNG 1.5 G-TEC motora ostaje neizvjesna, dok su PHEV pogoni također predmet rasprave, s mogućim preuzimanjem naprednih baterijskih sustava iz Golfa i povećanjem maksimalnog električnog doleta na 100 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:47