UMJETNA INTELIGENCIJA

Prodavači auta suvišni? Studija pokazala da će vam već idući auto jednako učinkovito prodati AI bot

Predviđanje dolazi od Johana Sundstranda, izvršnog direktora švedske video-tehnološke tvrtke Phyron

Kupnja automobila (ilustracija)

 Profimedia

Sljedeći put kad kupite auto, možda neće biti od vašeg standardnog zastupstva - mogao bi biti od AI bota. Predviđanje dolazi od Johana Sundstranda, izvršnog direktora švedske video-tehnološke tvrtke Phyron - on vjeruje da bi se promjena mogla dogoditi već 2025. godine.

Rekao je: "Samo je pitanje vremena kada će umjetna inteligencija (AI) prodavati automobile jednako učinkovito kao ljudski prodavač. Brzina kojom se samoučeći softver razvija i prihvaćaju ga trgovci znači da je potpuno kompetentan prodajni bot pokretan umjetnom inteligencijom udaljen čak 18 mjeseci".

Phyron je švedska tvrtka za video tehnologiju koja razvija prvo potpuno automatizirano video rješenje poboljšano umjetnom inteligencijom za automobilsku industriju. Jedinstveni AI softver i njegovi algoritmi omogućuju Phyronu stvaranje videozapisa za reklame automobila koji se mogu koristiti na web stranicama robnih marki ili prodavača, na kanalima društvenih medija i ciljanoj distribuciji putem e-pošte.

Phyron tvrdi da njihovi inovativni automatizirani video zapisi trgovcima štede "ogromne količine vremena i novca za video produkciju, pogotovo jer nema potrebe da prodavač snima automobile na licu mjesta ili priprema skriptu ključnih značajki".

Sundstrand kaže da je već dokazano da videozapisi pokretani umjetnom inteligencijom prodaju automobile tri do pet dana brže od onih bez nje, a dodavanje glasa pokretanog umjetnom inteligencijom samo će povećati učinak i učinkovitost. Tvrtka također tvrdi da video zapisi privlače 50% više prometa na web stranice kupaca od onih bez njih.

"Samo je pitanje vremena kada će tehnologija napredovati do točke u kojoj će se ljudi poput ChatGPT-a moći vrlo približiti načinu na koji prodavač prodaje automobile izvan mreže. Mislimo da bi to moglo biti već 2025. na temelju trenutne brzine razvoja i usvajanja umjetne inteligencije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:47