SUPERAUTOMOBILI

Pošlo po krivom: Snažan pljusak pretvorio hrpu rijetkih Ferrarija u bazene na kotačima

Vlasnici su parkirali svoje automobile za grupnu fotografiju pokraj staze kad se iznenada i naglo promijenilo vrijeme

Ferrari Monza skup

 YouTube Screenshot

Ferrarijevi modeli Monza SP1 i SP2 limited spadaju među najpoželjnije i najljepše egzotične automobile na svijetu, no imaju jedan "mali problem". Naime ovi auti nemaju krov. Ne nisu kabrioleti već jednostavno nemaju krov. Kakve to probleme može izazvati u praksi pokazalo je okupljanje vlasnika ovih automobila u Italiji.

Okupljanje e organizirao Ferrari, a u njemu je sudjelovalo 80 automobila. Nakon ugodne vožnje osunčanim lokalnim cestama, večere u vrhunskom restoranu i noćenja u hotelu s pet zvjezdica program je trebao biti završen na Ferrarijevoj trkaćoj stazi Fiorano. Vlasnici su parkirali svoje automobile za grupnu fotografiju pokraj staze kad se iznenada i naglo promijenilo vrijeme.

Počeo je padati snažan pljusak koji je dobro namočio unutrašnjost desetaka skupocjenih Ferrarija. Na videu je vidljivo kako su se oko automobila ustrčali mnogi zaposlenici staze no nisu znali kako bi riješili problem. Ne zna se koliko je automobila oštećeno, no sigurno je da nisu svi prošli netaknuti. Iako Monza ima dijelove unutrašnjosti koji su vodootporni nije predviđeno da se auto izloži ovakvom pljusku.

image

Ferrari Monza skup

YouTube Screenshot

Modeli Monza SP1 i SP2 predstavljeni su 2018. godine, a inspiracija za dizajn su bili trkaći auti iz pedesetih godina. Oba modela nemaju krov, a razlika među njima je u broju sjedala. Motor je V12 s čak 810 KS. Nova Monza je koštala od 1,58 milijuna eura bez poreza, a sada im je vrijednost već oko dva milijuna. Stoga je jasno da je iznenadni pljusak očito napravio veliku štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:08