pogledajte VIDEO

Krš na okupljanju vlasnika Ferrarija: U Švicarskoj razbijen F40 vrijedan 20 milijuna kuna

Srećom, ni vozač ni žena koja je promatrala u blizini mjesta nesreće nisu ozlijeđeni, javlja lokalna novinska stanica 20 Minuten

Ferrari F40

 YouTube Screenshot

Videozapis nesreće tijekom švicarske utrke uspona na brdo Kerenzerbergrennen 2022. na mreži se pojavio u nedjelju. Riječ je o kultnom Ferrariju F40 koji je sletio iz zavoja i prednjim krajem naletio na prvu barijeru.

Srećom, ni vozač ni žena koja je promatrala u blizini mjesta nesreće nisu ozlijeđeni, javlja lokalna novinska stanica 20 Minuten. Iako je vozilo hitne pomoći dojurilo na mjesto nesreće, vrlo brzo se vratilo na svoje mjesto, jer medicinska pomoć nije bila potrebna nikome.

Ferrari je, nažalost, imao nešto manje sreće. Na Facebook stranici FerrariOwnersClubNL objavljen je video koji prikazuje nastalu štetu na automobilu. Iako je sve moguće popraviti, malo je vjerojatno da će biti jeftino. S vrijednostima automobila koje se penju do 2,8 milijuna dolara (20 milijuna kuna), ova bi nesreća mogla ozbiljno "iscijediti" vlasnika.

Teško je pronaći snimku stvarne nesreće, ali korisnik YouTubea Carsten koji je snimao utrku uspio je snimiti F40 i nekoliko drugih Ferrarija. Ostatak, nažalost, moramo ispuniti svojom maštom, jer nam je dostupan samo zvuk škripanja guma i razbijanja karbonskih vlakana o metalnu barijeru.

Da se prisjetimo, F40 pokreće 2,9-litreni V8 s dva turba koji razvija 478 KS (352 kW) po europskim specifikacijama. Iako je ta snaga zasigurno dovoljna da vas dovede u nevolje, tehnologija turbopunjenja iz 80-ih i s njom povezano kašnjenje može dovesti vozače u probleme pružanjem iznenadnog okretnog momenta koji možda nije očekivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:30