UTRKA UBRZANJA

Pogledajte kako Integra Type R AWD od 1000 KS pobjeđuje Porsche 918 Spyder na ravnoj liniji

Ova Honda Integra Type R ima više snage od Porschea 918 Spydera i znatno je lakša

Honda Integra Type-R i Porsche 918 Spyder

 YouTube Screenshot

Stara Honda Integra, pa čak i u Type R izdanju, bez dvojbe nije pošteni protivnik Porschea 918 Spydera na ravnoj liniji, zar ne? Pa ako pričamo o tvorničkoj nije, ali ako usporedite Integru s gotovo 1000 KS, i dalje nije pošteni protivnik - presnažna je.

U želji da vidi kako će se njegova Honda Integra Type R DC5 generacije ponašati protiv Porschea, YouTuber Officially Gassed udružio je snage s CarWowom kako bi suočili dva automobila. Porsche košta znatno više, izgleda znatno egzotičnije i puno je napredniji, ali kada je riječ o drag racingu, te kvalitete ne jamče uspjeh.

Standardna Integra Type R iz tog doba isporučuje oko 200 KS. Ova je opremljena turbom i sada isporučuje blizu 1000 KS. Također odbacuje izvorni pogon na prednjim kotačima u korist sustava pogona na sva četiri kotača, a ima i sekvencijalni prijenos koji omogućuje brže šaltanje.

Za usporedbu, 918 Spyder ima 4,6-litreni atmosferski V8 koji radi zajedno s dva električna motora i proizvodi kombiniranu snagu od oko 900 KS. U prvoj od održanih utrka, Porsche je iskočio s crte nešto brže od Honde, ali Honda je počela smanjivati razliku prije nego što su oboje prošli kroz crtu u isto vrijeme.

Druga je utrka još uzbudljivija jer Integra odmah preuzima prednost i pobjedu, iako je imala malu prednost. Održana je samo jedna utrka iz mjesta s obzirom na rizik da će se nešto slomiti na Hondi ako se prejako "launcha". Dok Porsche ima prednost bržeg mjenjača, zapravo je Honda ta koja ima malo bolji start i završava prelazeći kroz cilj za 9,8 sekundi u usporedbi s 9,9 sekundi Porschea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:22