NOVA VARIJANTA

Kritičari oduševljeni: ‘Performanse Rivianovog novog R1T s dva elektromotora su možda i predobre‘

Kritičari su oduševljeni najnovijom iteracijom potpuno električnog kamioneta iako je tehnički manje sposoban od verzije s četiri motora

Rivian R1T Dual Motor Performance

 YouTube Screenshot

Rivian pospješuje svoje Dual Motor i Dual Motor Performance verzije R1T kroz novu seriju testnih vožnji. Prema riječima onih koji su imali priliku sjesti za volan, zvuči kao da je zapravo malo predobar. Evo kratkog pregleda onoga što čujemo o novim varijantama Rivianovih kamioneta.

R1T je lansiran s jednom konfiguracijom glavnog motora i četverostrukom postavom motora na svakom kotaču. Sada je Rivian predstavio Dual Motor i Dual Motor Performance. Svaki koristi jedan motor na svakoj osovini s otvorenim diferencijalima, ali s različitim razinama snage i performansama.

Rivian kaže da osnovni R1T Dual Motor ima 560 KS (412 kW) i 826 Nm okretnog momenta, dok Performance verzija ima 673 KS i 1122 Nm okretnog momenta. R1T Quad Motor daje golemih 845 KS (622 kW) i 1229 Nm, ali to možda nije dovoljno jer testni vozači kažu da Dual Motor Performance djeluje gotovo jednako brzo.

Rivian je objavio dva nova videa na svojoj YouTube stranici, a u jednom imamo priliku vidjeti kako ljudi reagiraju na Dual Motor Performance na cesti. "Dva motora... samo su dva, a ja sam još uvijek brži od bilo kojeg automobila", čujemo kako kaže jedan tester. Ostale novine javljaju iste rezultate. Motortrendova recenzija kaže da bi "čak i profesionalni drag racer teško uočio bilo kakvu razliku u ubrzanju".

Prema Rivianu, Quad motoru su potrebne 3 sekunde za ubrzanje od 0 do 100 km/h, dok je Dual Motor Performanceu potrebno 3,5 sekunde. Ako vam se sviđa vrhunska izvedba, Quad Motor košta samo 3000 dolara više od DMP-a na Rivianovom konfiguratoru.

Za one od vas koji se pitaju kako uočiti razliku, potražite naglašene boje. Sve jedinice s dvostrukim motorom imaju crne i srebrne akcente, dok kamioneti s četiri motora imaju žute akcente na vratima prtljažnika, natpisu i kočionim čeljustima.

Konačno, vrijedno je napomenuti da je osim razlike u snazi, jedina promjena između verzija s dva motora to što Performance dolazi s dodatnim načinima vožnje. Tehnički se čini da bi obični kupci Dual Motora mogli, u teoriji, u nekom trenutku kupiti nadogradnju "Performance" putem ažuriranja softvera... ako Rivian to ikada ponudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:10