ELEKTRIFIKACIJA

Mnogi proizvođači prihvaćaju Teslinu ‘Supercharger‘ mrežu za punjenje: Evo i zašto

Potez da se stavi više vozila na najveću mrežu koja je trenutno u funkciji uglavnom se smatra pozitivnim

Tesla Supercharger punionica

 Profimedia

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, brojni istaknuti proizvođači automobila najavili su da će napraviti promjenu i prihvatiti Teslin NACS utikač za punjenje u Sjevernoj Americi. Rezultati najnovije studije o zadovoljstvu kupaca tvrtke J.D. Power mogu pomoći da se objasni zašto.

Organizacija je otkrila da je, na ljestvici od 1000 bodova, Teslina Supercharger mreža postigla najvišu ocjenu od svih pružatelja usluga punjenja. S ocjenom 734, prosjek za sve ostale pružatelje bio je niskih 558.

image

Tesla Supercharger punionica

Tesla

Prema Autonewsu, pouzdanost je glavni čimbenik u tom zadovoljstvu, sa samo 3,9 posto korisnika Superchargera koji ne mogu napuniti kad stignu do stanice. Usporedbe radi, korisnici drugih mreža za punjenje nisu se mogli napuniti 21,6 posto puta i imaju manje opcija gdje puniti jer u Americi ima više Teslinih nego drugih punionica.

To je postalo sve veći problem jer proizvođači automobila ulažu sve više novca u svoja električna vozila. Nije važno koliko je dobro vaše vozilo ako vozači petinu vremena ne mogu napuniti bateriju.

image

Tesla Supercharger punionica

Tesla

To bi moglo pomoći da se objasni zašto su se brojni proizvođači automobila, uključujući Ford, GM, Rivian, Volvo i Polestar, obvezali usvojiti NACS standard u nadolazećim godinama. Osim toga, Hyundai, Stellantis i Volkswagen su nagovijestili da bi također mogli koristiti Teslinu infrastrukturu.

"Ovo Tesli omogućuje kontrolu i testiranje kompatibilnosti između hardvera i softvera vozila i hardvera i softvera Superchargera", rekla je Elizabeth Krear, potpredsjednica električnog odjela J.D. Powera.

image

Tesla Supercharger punionica

Web Screenshot

U međuvremenu, drugi dobavljači električne energije moraju se nositi s različitim vozilima, sva na različitim softverima koji se stalno razvijaju. Budući da je nedostatak javnih stanica za punjenje jedan od najvećih izazova s kojima se suočava svijet pri usvajanju električnih vozila, potez da se stavi više vozila na najveću mrežu koja je trenutno u funkciji uglavnom se smatra pozitivnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:25