JAKO OPASNO

Koji ‘genijalac‘: Drijemao na stražnjem sjedalu dok ga je njegov Ford sam vozio 135 km/h

Video je u međuvremenu uklonjen s Instgarama, no na internetu će zauvijek ostati slike ovog "genijalca"

Ford vozi sam dok vozač leži straga

 Instagram Screenshot

Među najopasnijim novim vrstama loših vozača su oni koji zaista misle da samovozeći automobili već postoje. Do sada su uglavnom bili ograničeni na Teslu, ali čini se da je zabluda zarazna. Uzmimo za primjer ovog vozača Fordovog pick-up automobila, koji je snimio sebe kako se opušta na stražnjem sjedalu dok automobil vozi po autocesti brzinom od 135 km/h sat bez ikoga na vozačevom sjedalu, pritom ugrožavajući sve u blizini.

Video o kojem je riječ postavio je korisnik Instagrama @__c.crawford__. Dotični Cameron James prikazan je kako leži na stražnjem sjedalu svojeg automobila Ford F-450 bez ikoga za volanom.

Ford nudi više razina automatizacije vožnje, a BlueCruise bez korištenja ruku je vrhunska tehnologija za automatizaciju ove tvrtke. Ipak, BlueCruise nije samovozeća tehnologija jer Ford naglašava da vozač mora cijelo vrijeme paziti na cestu. Ford koristi sustav nadzora vozača kako bi to osigurao, a on će se deaktivirati ako vozilo posumnja da je vozač nepažljiv.

image

Ford vozi sam dok vozač leži straga

Instagram Screenshot

Ali F-450 čak nema BlueCruise. Najnaprednija pomoć koju Ford nudi na ovom modelu je kombinacija adaptivnog tempomata i održavanja voznog traka. Dizajnirani su da ih koristi vozač koji drži volan, a Ford to pokušava nametnuti senzorima tlaka na upravljaču koji provjeravaju jesu li ruke zaista na njemu. No vlasnik ovog auta našao je način kako prevariti te senzore.

Video je u međuvremenu uklonjen s Instgarama, no ne prije gnego što ga je netko pekopirao pa će na internetu zauvijek ostati snimka ovog "genijalca" koji slijepo vjerujući u nepouzdanu tehnologiju riskira svoj život i živote drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:41