AMERIČKI OKRŠAJ

Chevrolet Corvette Z06 se iskušao s Dodge Challengerom SRT Demonom u utrci ubrzanja

U posljednjih nekoliko godina pojavili su se automobili doista izvanrednih performansi. Najnoviji u nizu je novi Corvette Z06

Chevrolet Corvette Z06 i Dodge Demon SRT

 YouTube Screenshot

U posljednjih nekoliko godina pojavili su se automobili doista izvanrednih performansi. Najnoviji u nizu je novi Chevrolet Corvette Z06. Prije nekoliko godina, Dodge Demon prozvan je kao zvijer posvećen "dragu" prepun tehnologije. Sada se suočava s Corvetteom u novom YouTube videu Throttle Housea kako bi se vidjelo kako veliki Dodge prolazi protiv snažnog Z06 coupea.

image

Dodge Demon SRT

YouTube Screenshot

Dodge Demon ima zavidne specifikacije - njegov 6,2-litreni V8 s kompresorom proizvodi oko 850 KS (626 kW) i izbacuje oko 1044 Nm okretnog momenta. To je značajna prednost u usporedbi s Corvetteom, od koje je također značajno teži sa svojih 1941 kilograma.

Corvette Z06 ima manji motor, 5,5-litreni atmosferski V8 koji proizvodi 669 KS (492 kW) i 623 Nm okretnog momenta. Prednost Corvette je njezina veličina. Puno je manja i lakša od Demona sa svojih 1561 kilograma.

image

Chevrolet Corvette Z06

YouTube Screenshot

U prvoj utrci, Corvette je sjajno krenula ostavljajući Demona da se bori za trakciju na nepripremljenom asfaltu. To je Demona koštalo pobjede, završivši nekoliko duljina automobila iza Z06. Ogromna količina snage Dodgeovog 6,2-litrenog V8 više je nego što gume mogu podnijeti, što tjera vozača da modulira izlaznu snagu nogom.

Kotrljajuća utrka kastrirala je Corvetteinu prednost u težini, s tim da je Dodge mogao bolje prenijeti svu snagu na tlo. Corvette je imala malu prednost na startu, ali Dodge je ovaj put mogao održati korak i smanjio udaljenost između njih dvoje. Međutim, Corvette je konačno odnijela pobjedu.

Dodge možda ima više snage od Chevyja, ali sposobnost automobila da iskoristi svu tu snagu također je važna. Trakcija je ključna za utrke, a to je prednost za Corvette s motorom koji se nalazi iznad stražnjih kotača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:06