koji je bolji?

Vječno rivalstvo: Pogledajte kako se novi BMW M2 nosi s Audijem RS3 u obračunu ubrzanja

To je borba pogona na sve kotače i pogona na stražnje kotače između dva nevjerojatno brza i sposobna kompaktna auta

BMW M2 i Audi RS3

 YouTube Screenshot

BMW M2 je nevjerojatno brz, nevjerojatno snažan mali automobil visokih performansi koji neki vide kao povratak BMW-a svojoj biti. Isto tako, Audi RS3 je nevjerojatno moćna sportska limuzina koja se čini kao izravna veza s originalnim Audijem Ur Quattrom. Zato je ekipa s kanala Throttle House iskoristila priliku i međusobno ih suprotstavila.

Najnovija iteracija BMW-a M2 ima 3,0-litreni twin-turbo L6 koji daje više od 460 KS. To je poseban automobil koji može ubrzati od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde, a posebno je snalažljiv na zavojitim cestama.

image

BMW M2

YouTube Screenshot

Kao dobitnik nagrade Best Performance Vehicle Star Award za 2022., Audi RS3 bio je "gotovo najbrži, najagilniji i najzanimljiviji" takav auto. Turbopunjeni 2,5-litreni redni "petak" proizvodi više od 400 KS i također hvata stotku za manje od 4 sekunde. U usporedbi s BMW-om M2, snaga mu je manja za oko 60-ak konja, no zato je i lakši za 180-ak kilograma, i ima pogon na sve kotače.

Prethodno smo vidjeli kako se Audi RS3 borio s BMW-om M240i xDrive i pobijedio ga u utrci ubrzanja. BMW je bio brz, ali Audi je bio brži zahvaljujući maloj prednosti u snazi i manjoj težini. Sada kada je novi M2 izašao, vrijeme je za revanš.

Nakon početka utrke, RS3 skače ispred M2, zahvaljujući pogonu na sve kotače koji maksimalno iskorištava njegovu snagu. M2 brzo kreće svojim korakom i počinje hvatati RS3, ali ne dovoljno brzo. U kotrljajućoj utrci, situacija se mijenja i M2 uzima pobjedu.

image

Audi RS3

YouTube Screenshot

Budući da su oba automobila slavila pobjedu, jedino što preostaje je usporediti prolazna vremena. Najbrži krug BMW-a M2 iznosi 1 minutu i 11,2 sekunde, dok je Audi RS3 optrčao krug za 1 minutu i 11,9 sekundi. To je izravna pobjeda za BMW M2 i impresivan napor Audija RS3. Možda je ta ravnomjernost nakon dugog rivalstva upravo to što čini sve ovo impresivnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:34