‘BARN FIND‘

Čeka ju restauracija: Ova Corvette iz 1968. godine skrivala se u staji od policajaca 40 godina

Nakon nesretne jurnjave automobilom s policajcima, ‘Big-Block‘ Mike se morao pritajiti i sakriti automobil u garažu

1968. Chevrolet Corvette C3

 YouTube Screenshot

Svi mi volimo dobru "barn-find" priču, ne samo zbog klasičnih i često rijetkih automobila, već i zbog zanimljivih detalja koji ju prate. U slučaju ove Corvette C3 iz 1968., priča je započela kupnjom automobila i završila nakon svađe s vlastima.

Priču je dokumentirao YouTube kanal Junkyard Life, koji je pozvan da svjedoči preseljenju starog sportskog automobila u sjevernoj Alabami. Ovo nije prvi put da ovi ljudi vide klasični C3 - prije pet godina pričali su o coupeu. Prema kanalu, zgrada u kojoj se nalazio automobil bila je u opasnosti od rušenja, stoga je trebalo premjestiti dotrajali klasik.

Dok je Corvette 427 iz 1968. bila poseban automobil sama po sebi, ovaj specifični crveni kabriolet imao je zanimljivu priču za ispričati. Prema Junkyard Lifeu i vlasniku automobila (šarmantno poznatom kao "Big Block Mike") ta je priča započela 1974. godine.

Kao tinejdžer u srednjoj školi, Mike je radio skraćeno radno vrijeme u trgovini S&H Green Stamp u blizini zastupništva Chevyja koje se specijaliziralo za prodaju Corvettea. Nakon nekih pregovora, Mike je kupio C3 kabriolet, opremljen masivnim 7,0-litrenim V8.

Koristio ga je za zabavu i prijevoz, a tako je stekao veliku uličnu reputaciju i svoj nadimak, prvenstveno jer je posjedovao najbrži auto u gradu. Ta reputacija, čini se, nije promakla pozornosti lokalne policije. Nakon nesretne jurnjave automobilom s policajcima, Mike se morao pritajiti i sakriti automobil. Tamo je ostao više od četiri desetljeća.

Restauracija Corvette je trenutno u tijeku, tako da postoji velika šansa da ćemo vidjeti Mikea za upravljačem njegove ozloglašene jurilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:06