velika obljetnica

30 godina Tomić & Co: Rođendansko slavlje uz operne zvijezde u zagrebačkom HNK i premijeru nove Serije 5

Tomić & Co., generalni zastupnik BMW za Hrvatsku i uvoznik za Bosnu i Hercegovinu te Albaniju proslavio je 30. godišnjicu poslovanja

BMW Tomić & Co.

 BMW

Izniman glazbeni događaj pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom, okupio je veliki broj prijatelja i poslovnih partnera tvrtke Tomić & Co., koji su tijekom koncerta uživali u opernim arijama Verdija, Rossinija, Wagnera, Zajca, Gotovca...

Uz ansambl Opere HNK u Zagrebu, bogati operni repertoar izveli su posebni gosti, svjetske operne zvijezde - meksički tenor Javier Camarena, jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi.

image

Franjo Tomić s obitelji - suprugom Božicom, sinom Danielom (desno, s djevojkom) i kćerkom Sandrom (lijevo, sa suprugom)

BMW

Uz Camarenu, nastupio je i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine slušati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK. Petean je već godinama i gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica - Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha... Na obljetničkom opernom gala koncertu nastupila je i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana hrvatska sopranistica Marija Kuhar Šoša, kojoj se pridružila mezzosopranistica Martina Mikelić, slobodna umjetnica s međunarodnom karijerom, a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Izuzetna operna večer s visoko emocionalnom glazbenom aurom bila je poklon gospodina Franje Tomića svim kupcima, poslovnim partnerima i građanima Zagreba, a njih tristotinjak je spektakularan operni program pratilo na velikome ekranu ispred HNK. Cjelovečernjem druženju prisustvovao je, dakako, i sam domaćin Franjo Tomić. Prisjetivši se svojih početaka, u emotivnom pozdravnom govoru izrazio je veliko poštovanje i zahvalnost svim prijateljima i poslovnim partnerima.

image

Franjo Tomić, osnivač i vlasnik tvrtke Tomić & Co., pozdravio je sve prisutne uoči gala-koncerta u HNK

BMW

- Osjećam veliko poštovanje što se nalazim pred vama na pozornici hrama hrvatske kulture, na daskama HNK. Ponovo osjećam uzbuđenje mladića koji je prije više od 50 godina napustio domovinu, gradeći snažnu hrvatsko-bavarsku gospodarsku suradnju i prijateljstvo, ali i sreću čovjeka koji je dio večerašnjeg susreta i gala-koncerta,” izjavio je osnivač i vlasnik tvrtke Tomić & Co. Ne skrivajući uzbuđenje, izrazio je zahvalnost na 30 godina povjerenja i predstavnicima tvrtke BMW, a na samom kraju zahvalio je i maestru Ivanu Repušiću, solistima i Ivi Hraste Sočo.

- Za ovu jubilarnu proslavu Tomić & Co. predložio je Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu da se svečanost dogodi u krovnoj instituciji kazališne umjetnosti u Hrvatskoj. Izvrsnost u kulturi i izvrsnost u autoindustriji rezultirali su ovom suradnjom, posebice jer HNK u Zagrebu nastoji iskoristiti sve mogućnosti povezivanja privatnog i javnog sektora u svom poslovanju”, rekla je Iva Hraste Sočo, intendantica HNK u Zagrebu.

image

Glazbeni poklon Zagrepčanima. Meksički tenor Javier Camarena i rumunjski bariton George Petean samo su najzvučnija imena gala-koncerta Tomić & Co.

BMW

A da je partnerstvo i suradnja privatnoga i javnog sektora iznimno važna, kao i korporativna potpora kulturi u Hrvatskoj, dokazao je sinoćnji gala koncert tvrtke Tomić & Co. u kojem su posjetitelji nacionalne operne kuće imali rijetku priliku uživati u najljepšim arijama u izvedbi zvijezda najvećih svjetskih opernih kuća.

Tvrtka Tomić & Co. danas ima sedam prodajno-servisnih centara u Hrvatskoj, tri u BiH i jedno u Albaniji. U ovoj godini najavljuje otvaranje novih, još suvremenijih prodajnih salona - prvi prodajno servisni centar za rabljena vozila s certifikatom BMW Premium Selection na novoj lokaciji u Zagrebu.

image


Marin Čargo, Javier Camarena, Martina Mikelić, Ivan Repušić, Marija Kuhar Šoša i George Petean hrvatske su i svjetske operne zvijezde

BMW

Svjetska premijera nove Petice u centru Zagreba

Istodobno kad i na društvenim mrežama, nova Serija 5 predstavljena je krajem svibnja i u BMW Tomić City Storeu na Rooseveltovom trgu. I to u posve novom, električnom izdanju i5. Pokretat će ju, dakako, kao i dosad benzinski i dizelski, ali i hibridni motori

Osma generacija Serije 5 elegantnija je i poletnija nego ikad, objavio je 24. svibnja na svom Instagram profilu Domagoj Đukec, 48-godišnji Hrvat na čelu dizajnerskog odjela tvrtke BMW. I doista, nova Petica ni umanjena Sedmica, ni uvećana Trojka, već jedan od najskladnijih automobila u klasi u kojoj je bavarski proizvođač od pre generacije iz 1972. do danas prodao čak 10 milijuna primjeraka. Isto vrijedi i za unutrašnjost s digitalnom instrumentom pločom i središnjim zaslonom, ali i dobro poznatim rotirajućim izbornikom iDrive, kao i posljednjom generacijom operativnog sustava OS 8.5.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

Bavarska limuzina narasla je u svim smjerovima – čak 9,7 centimetara u duljinu (5,06 metara), 3,2 u širinu, a u visinu čak 3,6 centimetara. Razlog? U pod sad moraju stati baterije, jer je nova Petica po prvi puta – osim s benzincem, dizelašem i hibridom - dostupna i s električnim pogonom, kao i5 eDrive40 s 340 KS i dosegom od 582 kilometra po cijeni od 73.750 eura, ali i M60 xDrive sa 601 KS i dosegom od 516 km za 104.563 eura. Obje s baterijom od 81,2 kWh i elektronički ograničenom krajnjom brzinom od 230 km/h. Domaćim će kupcima, pak, privlačniji biti obična Petica s osnovnim benzincem 520i sa 190 KS (64.039 eura) i dizelaš 520d sa 197 KS (66.868 eura).

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

Specijalan poklon: "Batmobile" za 30. rođendan Tomić & Co.

Šef tvrtke BMW M GmbH poklonio je Franji Tomiću za jubilarni 30. rođendan tvrtke Tomić & Co. jedan od samo 50 ručno rađenih obljetničkih 3.0 CSL, najekskluzivniji ikad proizvedeni BMW M

Franciscus Van Meel, prvi čovjek tvrtke BMW M GmbH, predao je na prigodnoj svečanosti ispred prvog salona Tomić & Co. na zagrebačkom Rooseveltovom trgu 4 ključeve rođendanskog poklona - novog BMW 3.0 CSL – njezinom osnivaču i vlasniku Franji Tomiću. Jedan od samo 50 proizvedenih primjeraka najekskluzivnijeg modela prestižnog BMW M odjela završio je, dakle, u Hrvatskoj.

BMW M 3.0 CSL posveta je prvom ikad proizvedenom automobilu u svibnju 1972. osnovane tvrtke BMW M GmbH – cestovnom izdanju trkaćeg 3.0 CSL s Europskog prvenstva putničkih automobila (ETCC), koje je pokretao 3,2-litreni redni šesterocilindraš sa 206 KS. Naziv CSL, gdje posljednje slovo stoji za Leicht, duguje olakšanoj karoseriji – vratima, poklopcima motora i prtljažnika od aluminija i prozorima od pleksiglasa.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

U studenome prošle godine bavarski je proizvođač predstavio nasljednika 3.0 CSL na osnovi aktualnog BMW M4. Ne valja, međutim, brkati M4 CSL i 3.0 CSL, jer potonji dolazi isključivo s ručnim mjenjačem, ali i nikad moćnijim 3,0-litrenim rednim šesterocilindrašem (560 umjesto 551 KS), kao i prepoznatljivim žutim svjetlima i stražnjim krilom čemu je daleki predak novog 3.0 CSL dugovao nadimak Batmobile. U pogonima u Bavarskoj ručno je izrađeno samo 50 primjeraka, svaki za po jednu godinu slavne povijesti tvrtke BMW M GmbH.

30 godina Tomić &Co.

BMW je od prve generacije E12 do današnje G60 proizveo više od deset milijuna primjeraka Serije 5. Ne čudi stoga što je najvažniji model u ponudi bavarske tvrtke

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

1993.

Tomić & Co. započeo je uspješnu suradnju s BMW Grupom. Otvoren je prvi Tomić & Co. prodajni salon na Roosveltovom trgu u središtu Zagreba, čime je gospodin Franjo Tomić prvi preuzeo zastupstvo jednog zapadnog automobilskog proizvođača u samostalnoj Hrvatskoj.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

1996.

Neprestani razvoj i širenje poslovanja zahtijevali su gradnju novog, suvremenog poslovnog objekta, pa je BMW centar preseljen s Rooseveltovog trga 4 u novoizgrađeni reprezentativni salon i servis na danas svima poznatoj adresi Folnegovićeva 12 u Zagrebu.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2000.

U sklopu BMW prodajnog salona u Zagrebu otvara se specijalizirana trgovina BMW Lifestyle, koja nudi BMW modne dodatke i pribor. Godinu dana ranije, Tomić & Co. širi svoje poslovanje na zapadni dio Hrvatske otvaranjem prodajnog salona u Puli.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2002.

U ožujku Tomić & Co. postaje generalni zastupnik i uvoznik za MINI, legendarnu britansku marku koja je nekoliko godina ranije postala novom akvizicijom BMW Grupe. Iste godine s radom započinje prodajni salon u Splitu.

2008.

Tomić & Co. proširuje svoj poslovni prostor u Zagrebu i stvara jedan od najsuvremenijih prodajno-izložbenih salona u ovom dijelu Europe. Otvaranjem tog salona svečano je proslavljena 15. obljetnica rada Tomić & Co. u Hrvatskoj.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2012.

U veljači je na adresi Hrastova 2 otvorena nova poslovnica u Osijeku, čime Tomić & Co. uz zapadni (Pula) sad suvremenim i reprezentativnim prodajno-servisnim centrom pokriva i istočni dio Hrvatske. To je već treći BMW centar u Hrvatskoj.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2013.

S prvim danom mjeseca srpnja Hrvatska postaje 28. punopravna članica Europske unije, a BMW Group i Tomić & Co. osnažuju suradnju potpisivanjem ugovora o generalnom zastupstvu Tomić & Co. za BMW i MINI vozila za Republiku Hrvatsku.

2014.

Krajem studenog u Rijeci na adresi Osječka 50 svečano su otvorena dva nova prodajno-servisna centra - za BMW i MINI. Prvi je to specijalizirani MINI centar u Rijeci, ali i prvi u Hrvatskoj izvan Zagreba. Na istoj adresi prodaju se i dodaci iz programa MINI Lifestyle.

2015.

Na lokaciji nekadašnjeg BMW prodajnog centra u Rijeci u veljači se otvara prvi specijalizirani prodajno-servisni salon za BMW Motorkotače u Hrvatskoj, u kojem se može pronaći sva oprema (jakne, kacige, rukavice...) za motocikliste iz programa BMW.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2016.

U ožujku Tomić & Co. otvara novi najsuvremeniji MINI prodajni salon u središnjoj i jugoistočnoj Europi s objedinjenom ponudom svih modela, lifestyle programom te servisom na jednom mjestu u Zagrebu. Tomić & Co. postaje ovlašteni zastupnik i za električna vozila BMW i.

2017.

U lipnju 2017. otvoren je drugi specijalizirani prodajno-servisni salon za BMW Motorkotače u Hrvatskoj, a krajem 2017. otvoren je i novi prodajno-servisni salon u Puli na adresi Dukićeva 1a te prvi BMW Tomić City Store na Rooseveltovom trgu 4 u Zagrebu.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2019.

Početkom lipnja u Zadru je, na adresi Ulica 84. gardijske bojne HV Termiti 49, otvorena sedma Tomić & Co. poslovnica u Hrvatskoj. Drugi je to po veličini prodajno-servisni centar Tomić & Co. u Hrvatskoj, a prostire se na čak 2200 četvornih metara.

image

BMW Tomić & Co. Specijal

BMW

2023.

U godini u kojoj slavi svojih prvih 30 godina, tvrtka Tomić & Co. najavljuje otvaranje novih, još suvremenijih prodajnih salona, u prvom redu prodajno-servisnog centra za BMW Premium Selection, odnosno rabljena vozila s certifikatom na novoj lokaciji u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 14:19