četvorka žaba

Prodaje se: S ovim Renaultom 4 Frog kakvih je napravljeno samo 500 bili biste ‘glavni‘ na plaži

Stanje ovog posebnog Renaulta 4 koji se prodaje praktički je netaknuto s tek 969 prijeđenih kilometara do danas

Renault 4 Frog

 collecting cars

Karijera Renaulta 4 bila je toliko duga da je francuska legenda doživjela jako puno posebnih verzija. Međutim, neke su bili rjeđe i ekskluzivnije od ostalih a upravo su takvi danas i najtraženiji. Među njima je i Renault 4 Frog, a kolekcionari trljaju ruke jer se jedan upravo našao na aukciji.

image

Renault 4 Frog

collecting cars

Sama izvedba je vrlo posebna jer nema vrata ni krova, već samo dva sigurnosna luka preko središnjeg područja karoserije (zaštita putnika kod prevrtanja) preko kojih se može navući platneni pokrov za zaštitu putnika od kiše ili jakog sunca. Također ima posebnu formu smještaja putnika s četiri sjedala, od kojih su dva okrenuta u smjeru kretanja, a druga dva unatrag.

image

Renault 4 Frog

collecting cars

Ovaj primjerak iz 1987. godine lakiran je u crnu bolju s naljepnicama s nazivom Frog na nekoliko mjesta, te ima 13-inčne bijele naplatke, dok je unutrašnjost krem boje.

Stanje Renaulta praktički je netaknuto s tek 969 prijeđenih kilometara do danas, što ga čini zanimljivim primjerom za kolekcionare, ali, prije svega, jer je proizvedeno samo 500 jedinica ove varijante.

image

Renault 4 Frog

collecting cars

Njegova mehanika je jednostavna, s 4-cilindrašem od 1000 ccm koji je povezan s ručnim mjenjačem s četiri stupnja prijenosa. U vrijeme pisanja ovog članka ostao je još jedan dan do završetka aukcije, ponuda je puno, a trenutno najviša iznosi 18.500 eura.

image

Renault 4 Frog

collecting cars
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:56