PRVI PUTA KAO HIBRID

Započela proizvodnja Kije Sportage, na domaće tržište stiže početkom godine

Uz poznati četverocilindrični dizelski motor sa 115 i 136 KS, Sportage će biti dostupan i u plug-in hibridnoj i hibridnoj izvedbi
 Kia

Kia je započela proizvodnju pete generacije modela Sportage.

S proizvodnih traka tvornice u Žilini sišli su prvi primjerci SUV-a koji će ovisno o tržištu dolaziti s različitim specifikacijama, a važna novost je i činjenica da će prvi puta biti dostupan i kao plug-in hibrid.

Iako izgleda gotovo identično kao nedavno predstavljeni globalni model, 'europski' Sportage je 133 mm kraći (ukupno 4515 mm), a Korejci navode i da je potpuno podređen željama i ukusima kupaca na starom kontinentu, od vanjskog dizajna i digitalizirane kabine do pogonskih sklopova koji uključuju dizelaše, hibridne i plug-in hibridne varijante.

image
Kia

Vanjski dizajn izaziva polarizirana mišljenja i mnogima nije sjeo najbolje, no u moru 'novih', a ustvari samo kozmetički umivenih automobila, Sportage je pravo osvježenje.

Iako ne tako očito kao vanjski dio, radikalan odmak od prethodnika donosi i putnička kabina, prostranija i luksuznija nego prije. Kokpitom dominiraju dva ogromna, 12.3-inčna digitalna ekrana povezana u cjelinu, a najveća novost je okrugli, zakretni prekidač za izmjene brzina. Osnovni obujam prtljažnika ima 591 litru, a spuštanjem stražnjih sjedala može narasti na 1780 litara.

image
Kia

Uz poznati četverocilindrični dizelski motor sa 115 i 136 KS, Sportage će biti dostupan i u plug-in hibridnoj i hibridnoj izvedbi koje kombiniraju 1.6-litreni T-GDI s elektromotorom te pružaju ukupno 230, odnosno 265 KS. Kupcima će na raspolaganju biti 6-brzinski ručni i 7-brzinski automatski mjenjač s dvije spojke.

image
Kia

U domaće prodajne salone Sportage stiže početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:11