HAZARDERSKI DIZAJN

Korejci u naletu: Nakon Sportagea, Kia predstavila potpuno novu generaciju modela Niro

U domaćim salonima gdje je prije nekoliko dana stigao EV6 i uskoro stiže novi Sportage, očekujemo ga u drugoj polovici 2022.
 Kia

Šest godina od lansiranja prve generacije i tri nakon redizajna, Kia je službeno predstavila potpuno novu, drugu generaciju modela Niro.

image
Kia

Korejski crossover koji u gami ispunjava prostor između Stonica i Sportagea dobio je neobična LED prednja svjetla postavljena nisko na prednji branik i tanku horizontalnu rešetku iznad njih koja je istaknuta kromiranom trakom dok stražnji dio sada krase tanka, okomito postavljena svjetla.

image
Kia

Ogromne promjene donosi i putnička kabina. Instrumentna ploča okrenuta prema vozaču spojena je u jednu cjelinu te integrira digitalnu ploču instrumenata i zaslon osjetljiv na dodir infotainmenta.

image
Kia

Također, novost je i joystick umjesto klasične ručice mjenjača, kao i moderniji sustav ambijentalne rasvjete.

image
Kia

Iako Kia u službenom priopćenju nije objavila konkretne detalje o pogonu, poznato je da će novi Niro bit će dostupan u hibridnoj, plug-in hibridnoj i potpuno električnoj izvedbi.

image
Kia

Više detalja o pogonu, cijenama i datumu dolaska na tržište bit će otkriveno uskoro.

U domaćim prodajnim salonima, gdje je prije nekoliko dana stigao električni novitet EV6 i gdje uskoro stiže novi Sportage, očekujemo ga u drugoj polovici 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:44