SAMO 62 PRIMJERKA

Project24: Fascinantna Maseratijeva zvijer sa 750 KS s kojom se neće smjeti voziti po cestama

Project24 je verzija modela MC20 samo za trkaće staze. Tvrtka će proizvesti samo 62 primjeraka ovog ultrabrzog automobila.

Maserati Project 24

 Maserati

Maserati je kompjuterski generiranim slikama najavio svoj novi Project24, verziju modela MC20 namijenjenu samo za trkaće staze.Tvrtka će proizvesti samo 62 primjeraka ovog ultrabrzog automobila.

Sirovi i atraktivni Project24 za pogon će koristiti 3-litreni Nettuno V6 motor koji će uz pomoć dva turbo punjača razvijati 750 KS. To je 120 KS više nego u cestovnom MC20. Automobil će također dobiti šesterobrzinski sekvencijalni mjenjač i mehaničku blokadu diferencijala s ograničenim proklizavanjem, dok cestovni model ima osmerobrzinski mjenjač s dvostrukom spojkom.

image

Maserati Project 24

Maserati

Za što veće brzine u zavojima na stazi automobil je dobio amortizere koje je moguće prilagođavati i modificiran ovjes, a za bolje zaustavljanje tu su Brembo keramičke kočnice. Kotači imaju 18 cola.

Karoserija je promijenjena da bi automobil bio što brži na stazi. Automobil tako nema klasična svjetla, a na "haubi" je ogroman otvor za efikasnije usmjeravanje zraka preko karoserije. Prednji splitter i ogroman stražnji spojler moguće je namještati. Također, ispušne cijevi su podignute više kako bi difuzor mogao biti veći.

image

Maserati Project 24

Maserati

Maserati tvrdi da Project24 teži samo 1250 kilograma, što je 250 kg manje od cestovnog automobila. Unutrašnjost je maksimalno ogoljena, a u nju su ugrađeni zaštitni kavez i sustav za gašenje požara. Sjedalo ima trkaći pojas u šest točaka,a pred vozačem je multifunkcionalni sportsku upravljač od ugljičnih vlakana. Automobil je opremljen trkaćim ABS sustavom i kontrolom proklizavanja.

Kako sve ne bi bilo potpuno spartanski na popisu dodatne opreme su: sjedalo za suvozača, kamera za vožnju unatrag, sustav telemetrije, kamera za snimanje i sustav za nadzor tlaka u gumama.

Maserati za sada nije najavio koliko će automobil koštati ni kada će stići na tržište. Kupci će dobiti pristup ekskluzivnim događajima na trkaćim stazama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:17