THE GRAND TOUR

Posljednji pothvat: Clarkson, Hammond i May ‘zapalili‘ gledatelje za klasični Triumph, Lancia nikog ne zanima

Britanski Auto Trader, platforma za prodaju automobila objavila je da se znatno povećao interes za automobile iz epizode One For The Road

The grand Tour

 Profimedia

Posljednja epizoda emisije The Grand Tour, nazvana "One for the road" objavljena je prošlog tjedna. Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May zabavljali su mase više od dva desetljeća, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu automobila.

I u svojoj posljednjoj emisiji ponovo su dokazali koliko su utjecajni i gledani. Za svoju posljednju zajedničku avanturu koristili su klasične aute, a nakon objave emisije zabilježen je ogroman rast interesa za dva modela iz emisije. Ta dva modela su u emisiji vozili May i Hammond, dok je Clarksonov izbor, kao i često prije, ostavio obožavatelje hladnima.

Britanski Auto Trader, platforma za prodaju novih i rabljenih automobila objavila je da se znatno povećao interes za automobile iz epizode One For The Road. To posebno vrijedi za Triumph Stag iz 1974. godine kojeg je vozio James May. Pretrage ovog modela na platformi su nakon objave emisije skočile čak 793 posto. I Ford Capri GXL prve generacije kojeg je vozio Hammond bilježi skok broja pretraživanja za 185 posto.

image

Jeremy Clarkson

SOPA Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia

Zanimljivo je da u podacima Auto Tradera nema Clarksonove Lancie Montecarlo iz iste epizode. Ovaj model s kraja sedamdesetih ima središnje smješten motor, no nikada nije pronašao svoj put u srca ljubitelja klasičnih automobila, a to se očito nije promijenilo ni nakon Clarksonove vožnje po Zimbabveu.

"Klasični automobili kao što su Ford Capri i Triumph Stag oduvijek su zauzimali posebno mjesto u srcima britanskih automobilskih entuzijasta", rekla je Erin Barker, urednička direktorica za Auto Trader. "Posljednja epizoda The Grand Tour vratila je ove ikonične modele u središte pozornosti, podsjećajući gledatelje na njihovu bezvremensku privlačnost."

image

The Grand Tour

Profimedia

The Grand Tour: One For The Road prikazuje legendarni trio kako putuje Zimbabveom u tri klasična automobila koja su oduvijek željeli imati. Epizoda je za sada dostupna samo na Amazon Primeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:25