RETRO STIL

Ovaj Golf 8 GTI BBS koncept nadahnut je Golfom 2 GTI-om iz 80-ih godina!

‘Najviše izmjena učinili smo na eksterijeru, dok smo interijere ostavili netaknute‘, navodi entuzijast zaslužan za projekt
VW Golf GTI BBS Concept
 Jamie Orr

Jedan od najvažnijih automobila Volkswagenove povijesti sigurno je Golf 2 GTI, koji je samo poboljšao formulu prve generacije. 29 godina nakon prestanka proizvodnje, Jamie Orr je u suradnji s Volkswagenom izradio Golf 8 GTI koji je inspiriran drugom generacijom.

image
VW Golf GTI BBS Concept
Jamie Orr

Projekt je nazvan GTI BBS Koncept, i završen je retro BBS crvenom i crnom, te očekivano nosi BBS naplatke. Točnije, riječ je o 19-inčnim BBS Super RS naplatcima s kultnim višenamjenskim dizajnom koji kombinira srebrnu i zlatnu nijansu.

image
VW Golf GTI BBS Concept
Jamie Orr

Tu su i H&R gewinde, a na prednjoj osovini podešen je nagib. Modifikacije uključuju i Borlin ispušni sustav, koji je specijalno dizajniran za ovaj koncept. 'Željeli smo zadržati dušu Osmice, pa smo krenuli s tradicionalnijim izmjenama. No, ostavili smo unutrašnjost, karoseriju i pogonski sklop točno onakvima kakvi su došli iz tvornice', istaknuo je Orr.

image
VW Golf GTI BBS Concept
Jamie Orr

'Najviše izmjena učinili smo na eksterijeru, dok smo interijere ostavili netaknute', dodao je Sean Maynard, entuzijast i marketinški stručnjak za Volkswagenov Motorsport odjel. 'Tako netko tko možda nema iskustva s markom može steći pravi osjećaj za vozila'.

image
VW Golf GTI BBS Concept
Jamie Orr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 03:08