SKUP SUDAR

Ne sjeća se nesreće: Žena se zaletjela Rolls-Royceom Dawnom u skupocjenu umjetničku instalaciju uz plažu

Njezino se vozilo zaustavilo s prednjim kotačima na plaži, a stražnjim kotačima još uvijek na metar i pol visokom zidu uz obalu

Screenshot incidenta

 Palm Beach Police Department

66-godišnjakinja koja se zaletjela Rolls-Royceom Dawnom kroz ogradu i udarila u skupocjeni kip kaže da se ne sjeća sati koji su prethodili nesreći.

Stanovnica Palm Beacha na Floridi, gdje se incident dogodio, bila je za volanom oko 18:00 sati. u petak, 31. ožujka, kada je projurila preko posjeda na kojem je nastala šteta, izvještava The Palm Beach Post.

image

Screenshot incidenta

Palm Beach Police Department

Provezla se kroz prilaz, udarila u rubnjak i vozila preko travnjaka. Usput je udarila u kip za koji vlasnici posjeda tvrde da vrijedi 3 milijuna dolara. Nastavila je i probila se kroz nešto što je izgledalo kao betonska ograda i preko potpornog zida, te završila na plaži.

image

Screenshot incidenta

Palm Beach Police Department

Njezino se vozilo zaustavilo s prednjim kotačima na plaži, a stražnjim kotačima još uvijek na pet stopa visokom morskom zidu.

Srećom, u incidentu nisu sudjelovale druge osobe, a vozačica je također dobro. Međutim, tvrdila je da se ne sjeća sati koji su prethodili nesreći, rekla je policija. Začudo, dodali su da nije djelovala pijano. Nakon incidenta odvedena je u medicinski centar.

image

Screenshot incidenta

Palm Beach Police Department

Iako nije navedeno u kakvom je točno stanju Rolls-Royce, jasno je iz fotografija koje je podijelila policija Palm Beacha da je u incidentu oštećena prednja maska, uključujući branik i rešetku, kao i stražnji dio vozila.

Rolls-Royce Dawn pokreće 6,6-litreni V12 koji razvija 601 KS (442 kW) i 840 Nm okretnog momenta. Cijena mu počinje od 360.000 dolara (327.000 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:58