kolekcionarstvo

Najveći ljubitelj: Ovaj čovjek je u samo 15 mjeseci sakupio kolekciju od 24 Land Cruisera

U svojoj floti ima klasike poput pickupa serije 70 iz Saudijske Arabije i raznolike modele serije 80

Land Cruiseri

 Chad Nasir Instagram

Kolekcionar Chad Nasir iz Michigana (SAD) brzo je proširio svoju strast prema Toyota Land Cruiserima, prelazeći od jedne do impresivnih 24 primjerka u samo 15 mjeseci. Svi primjerci u njegovoj impozantnoj kolekciji su Land Cruiseri s volanom s lijeve strane, uvezeni s Bliskog istoka.

Nasir, veliki obožavatelj Toyotinog legendarnog SUV-a, objasnio je za magazin Road & Track da je odrastao u Libiji, gdje su Land Cruiseri bili rezervirani za iznimno bogate.

Nakon preseljenja u SAD, Nasir je odlučio ispuniti svoje san iz djetinjstva i početi s kolekcionarstvom. Iako je počeo s parom Land Cruiser modela iz 2013. i 2015. namijenjenih američkom tržištu, Nasir je brzo proširio svoju kolekciju na globalnu razinu.

U svojoj floti ima klasike poput pickupa serije 70 iz Saudijske Arabije i raznolike modele serije 80.

Kristin Shaw, izvjestiteljica koja prati Nasirovu strast, otkriva da kolekcionar svaki mjesec kupuje između jednog i dva Land Cruisera već 15 mjeseci.

Zanimljivo je napomenuti da neki od vozila u kolekciji imaju impresivnih više od 200.000 milja (320.000 km), obavljajući svakodnevne zadatke, dok su drugi s tek 60.000 milja (100.000 km) čuvani za posebne prilike.

Ova impresivna kolekcija zahtijeva adekvatno veliku garažu, a Nasir srećom posjeduje prostranu jedinicu u kojoj održava svoje klasične ljubimce i brine se da su u vrhunskom stanju.

Njegova strast prema Land Cruiserima ne pokazuje znakove smirivanja, a Nasir, vlasnik Midnight Protective Films, kombinira svoju ljubav prema SUV-ovima s poslom nanošenja zaštitnih keramičkih premaza, zatamnjivanjem prozora i primjenom vinilne folije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:08