UMJETNA INTELIGENCIJA

Mercedes i ChatGPT udružuju snage kako bi u automobile unijeli AI glasovnog asistenta

Mercedes je u partnerstvu s Microsoftom kako bi američkim vlasnicima ponudio probni rad poboljšanog glasovnog asistenta

Mercedes ChatGPT program

 Mercedes-Benz

Sve više pričamo o umjetnoj inteligenciji - Mercedes je započeo suradnju s Microsoftom na proširenju funkcionalnosti svog sustava glasovne kontrole uz pomoć ChatGPT-a. Sada poznati generativni AI alat pomoći će korisnicima da učine više bez skidanja ruku s upravljača.

Vlasnici Mercedesa u SAD-u moći će se prijaviti za beta program ChatGPT za vozila od petka, 16. lipnja, putem svoje aplikacije Mercedes me. Prikladno, mogu se prijaviti i tako da kažu "Hej, Mercedes, želim se pridružiti beta programu" MBUX glasovnom asistentu svog vozila.

image

Mercedes ChatGPT program

Mercedes-Benz

"Integracija ChatGPT-a s Microsoftom u naše kontrolirano okruženje oblaka prekretnica je na našem putu da svoje automobile učinimo središtem digitalnih života naših kupaca", rekao je Markus Schäfer, Mercedesov glavni tehnološki direktor. "Naš beta program pojačava postojeće funkcije Hey Mercedes kao što su navigacijski upiti, zahtjevi za vremenskom prognozom i druge stvari".

Iako već ima glasovnog asistenta, Mercedes kaže da će mu ChatGPT omogućiti da ponudi još više informacija. Većina glasovnih pomoćnika ograničena je na unaprijed postavljeni broj odgovora, ChatGPT-ov veliki jezični model omogućit će njegovom vozilu da bolje razumije prirodni jezik, proširujući teme na koje može odgovoriti.

Na primjer, proizvođač automobila sugerira da će vozači uskoro moći pitati svog glasovnog asistenta za detalje o odredištu, prijedloge za recepte za večeru i odgovore na složena pitanja. "Cilj nam je podržati razgovore prirodnim dijalozima i dodatnim pitanjima", rekao je Schäfer.

image

Mercedes ChatGPT program

Mercedes-Benz

„Naši klijenti se uvijek mogu osloniti na nas kako bismo osigurali najbolju moguću zaštitu privatnosti njihovih podataka. Sve je pod jednim velikim ciljem: Redefiniranje odnosa s vašim Mercedesom".

Za sada je integracija ChatGPT-a beta program usmjeren na SAD za koji se očekuje da će trajati tri mjeseca. Koristit će podatke prikupljene tijekom testa za daljnji razvoj glasovne kontrole i za konačno definiranje strategije uvođenja za kupce na drugim tržištima koji govore druge jezike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:44