glasali čitatelji

‘Koji je najbolji auto? Službeni!‘ Prema Auto Bildu ovo je sedam najboljih automobila za firme

Više, manje, ove godine u nižim klasama izbor je očekivan, međutim u višoj srednjoj klasi električni Mercedes EQE pobjeđuje

Službeni automobili, ilustracija

 Profimedia

Najnovije istraživanje njemačkog Auto Bilda otkrivaju najpoželjnije službene automobile za 2023. godinu. Inače, riječ je već o tradicionalnom izboru koji provode svake godine prema glasovanju njemačkih čitatelja.

U šestoj godini zaredom njihovi čitatelji su tako ponovo dobili priliku podijeliti svoja iskustva i odabrati najbolje primjerke službenih automobila u sedam kategorija. Evo i liste, više manje, ove godine u nižim klasama izbor je sličan kao i u Hrvatskoj i brojnim drugim zemljama Europe...

image

Škoda Fabia

Škoda

Kategorija malih automobila: Škoda Fabia

Ove godine, u kategoriji malih automobila, Škoda Fabia ponovno osvaja prvo mjesto. Njezin zgodan i dinamičan izgled, uz najniži koeficijent otpora u klasi (0,28), čine je neospornim liderom. Nova generacija Fabije temelji se na MQB-A0 platformi koncerna VW, pružajući vrhunske performanse. VW Polo, prošlogodišnji pobjednik, morao se pomaknuti na drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Audiju A1.

image

Škoda Octavia

Škoda

Kategorija kompaktnih automobila: Škoda Octavia

Škoda dominira i u kategoriji kompaktnih automobila s modelom Octavia. Njezin prepoznatljiv dizajn i visoka praktičnost (jer je riječ ipak o limuzinskoj formi karoserije premda je platforma od kompaktnog VW Golfa) pobijedili su konkurenciju, uključujući i jakog protivnika, Volkswagen Golf. Ovogodišnja pobjeda potiskuje prošlogodišnjeg prvaka, Mercedes A-klasu, na drugo mjesto.

image

VW Passat

VW

Kategorija srednje klase: Volkswagen Passat

Volkswagen Passat se ističe kao pobjednik u kategoriji srednje klase, s minimalnom prednošću nad BMW Serije 3. Passat, posebno u verziji Variant, osvaja srca vozača svojim dinamičnim izgledom, prostranošću i raznovrsnim poslovnim paketima. Od uvoznih modela, Škoda Superb, vrhunski model marke, zauzela je treće mjesto, potvrdivši svoju popularnost.

image

Mercedes EQE

Mercedes

Kategorija više srednje klase: Mercedes EQE

Mercedes EQE, električna limuzina iz Stuttgarta, ponovno je osvojio prvo mjesto u kategoriji više srednje klase. Dakle, jasno prvo mjesto ispred dugogodišnjih rivala Audija A6 i BMW-a Serije 5. Električna mobilnost u kombinaciji s visokom tehnologijom i luksuzom poput Mercedesa EQE ono je što čitatelji Auto bilda vole. Od uvoznih modela nagrada ponovno ide Volvu s limuzinom S90 i karavanom V90. Opremljen najnovijom tehnologijom, kutni Šveđanin ostaje vjeran tradiciji svojih prethodnika u smislu sigurnosti, udobnosti i pouzdanosti.

image

Mercedes EQS

Mercedes

Kategorija visoke klase: Mercedes EQS

Pobjednik u ovoj kategoriji također je povratnik. Mercedes EQS je električna verzija S-klase i brani nagradu koju je prvi put osvojio 2022. godine. Perjanica među električnim automobilima Mercedesa ima bateriju kapaciteta 107,8 kWh neto i domet do 780 kilometara prema WLTP-u.

Ove godine nagradu među uvoznim modelima nosi Teslin Model S. Tri elektromotora s preko 1000 KS i maksimalnom brzinom od preko 300 km/h čine Model S jednom od najbržih električnih limuzina ikada. Ali Amerikanac, koji je sastavljen u nizozemskom Tilburgu, također osvaja bodove svojim inovativnim interijerom i prostorom prilagođenim obiteljima.

image

Mercedes GLC

Mercedes

Kategorija SUV-ova: Mercedes GLC

Mercedes GLC ponovio je svoju prošlogodišnju pobjedu u kategoriji SUV-ova, pružajući udobnost i agilnost zahvaljujući kombinaciji zračnog ovjesa i odličnog upravljanja. Škoda Kodiaq, kao uvozni pobjednik, zatvara izbor, ističući se svojim omjerom cijene i performansi.

image

VW Transporter

VW

Kategorija komercijalnih vozila VW Transporter

Nakon poraza od Mercedesa Vita prošle godine, VW Transporter se vraća na tron u kategoriji komercijalnih vozila. S velikim i konfigurabilnim prostorom te modernim sustavima pomoći vozaču, Transporter prati suvremene trendove. Toyota Proace osvaja treće mjesto među uvoznim modelima, zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i radnoj učinkovitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:24