teaser

Rapsodija noviteta: Osim novih Kodiaqa i Superba, Škoda će na ljeto pokazati i osvježenu Octaviju

Teaser traje tek 16 sekundi, no to dovoljno vremena pruža prvi pogled na prednji dio Škode

Škoda Octavia, teaser

 youtube screenshot

Ova godina definitivno označava početak nove ere za Škodu jer je to godina lansiranja novog Superba i SUV-a Kodiaqa, a najavljena je i premijera redizajniranje Octavije.

Nadogradnja limuzine i karavana planirana je za proljeće, obuhvaćajući sveobuhvatne promjene u izgledu, standardnoj opremi i motorima. Unatoč nedostatku službenih informacija o detaljima, češki proizvođač nedavno je objavio prvi službeni video koji otkriva djelomičan uvid u finalni dizajn Octavije.

Teaser traje tek 16 sekundi, no to dovoljno vremena pruža prvi pogled na prednji dio Škode. Očekuje se da će najveće promjene biti fokusirane sprijeda, s redizajniranim i suvremenijim prednjim svjetlima s neobičnim "LED potpisom" te maskom koja, vjeruje se, crpi inspiraciju iz novih modela poput Kodiaqa.

Predstavljena su i planirana poboljšanja stražnjih svjetala te nove boje i uzorci za lakometalne naplatke. Unutrašnjost automobila doživjet će preobrazbu s predstavljanjem novog infotainment sustava. Nagađa se da bi taj sustav mogao biti sličan onome u redizajniranom Golfu, Passatu ili Tiguanu, opremljen barem 12-inčnim zaslonom te novom grafikom i funkcionalnostima.

Suradnja s Volkswagen Grupom ostaje očita i u području motora. Octavia će vjerojatno biti opremljena ažuriranim benzinskim i dizelskim motorima iz Evo generacije, koji bi mogli zadovoljavati nedavno "oslabljeni" Euro 7 standard. Potvrđeni bi mogli biti modeli poput 1.0 TSI sa 110 KS, 1.5 TSI sa 150 KS (oboje dostupni kao blagi hibrid) te 2.0 TSI sa 245 KS za sportski model RS.

Što se tiče dizelskih izvedbi, očekuje se da će se ponuda zadržati nepromijenjenom, uključujući 2.0 TDI snage od 116 KS, 150 KS i 200 KS. Ostaje otvoreno pitanje hoće li Škoda i dalje nuditi 1.5 G-TEC motor od 131 KS, unatoč smanjenju potražnje za LPG-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:47