PUŠTEN U PRODAJU

Huawei ruši Teslu? Novi auto kineskog proizvođača mobitela je apsolutni hit

Cijena novog kreće na 32.000 eura, a radi se o elektrificiranom modelu s dosegom na struju do 230 kilometara

Huawei AITO 

 Profimedia

Tvrtka Aito koju su zajednički razvili kineski telekomunikacijski div Huawei Technologies i proizvođač automobila Seres Group, postala je hit među kupcima u Kini. Konkretno, radi se o elektrificiranom modelu M7 za kojeg je spomenuta tvrtka u samo 25 dana od lansiranja zaprimila 50.000 prednarudžbi.

Objavio je to Richard Yu, Huaweijev izvršni direktor koji je istaknuo da se radi o nepovratnim depozitima - piše Reuters.

Novi SUV dugačak je 5,2 metra, ima međuosovinski razmak od 2,8 metra, a kotrlja se na kotačima dimenzije od 21 cola - navodi CarNewsChina. Osim toga, tu su i kamere na prednjim branicima i vanjskim retrovizorima, kao i radar iznad vjetrobranskog stakla, koji pomažu naprednim funkcijama pomoći u vožnji.

Sve navedene tehnologije potpisuje Huawei.

Pogon automobila se oslanja na hibridni sustav u kombinaciji benzinskog i električnog motora. Kupci mogu birati između pogona na prednje (2WD) ili sve kotače (4WD).

Verzija s 4WD pogonom, s dva elektromotora ima kombiniranu snagu od 330 kW i 660 Nm. Njegova litijska baterija od 40 kWh, koju isporučuje Contemporary Amperex Technology (CATL), pruža mogućnost vožnje na struju do 230 kilometara.

Cijene se kreću u rasponu od 32.300 i 42.600 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 20:41