STUDIJA U SAD

Godišnje izvješće pouzdanosti: Japanska marka na prvom mjestu, korejske marke odmah iza

Zanimljivo je primijetiti da je u cjelini automobilska industrija zabilježila napredak od prošle godine

Lexus ES

 Lexus

Lexus je preuzeo vodstvo od Kie-j u J. D. Powerovoj studiji o pouzdanosti vozila za 2023. godinu, iako je većina drugih luksuznih marki, s izuzetkom Genesisa koji je osigurao drugo mjesto, čamila pri dnu ljestvice.

Studija se fokusira na devet kategorija uključujući klimu; pomoć u vožnji; vozačko iskustvo; vanjštinu; značajke/kontrole/zasloni; infotainment; interijer; pogonski sklop; i sjedala. Unutar tih kategorija pokriva 184 specifična problematična područja.

image

Lexus ES

Lexus

Niži rezultat znači manje problema i bolju pouzdanost. Imajući to na umu, zanimljivo je primijetiti da je u cjelini automobilska industrija zabilježila napredak od prošle godine, što ukazuje da vozila na cijelom tržištu postaju sve pouzdanija unatoč nekim dosljednim bolnim točkama oko tehnologije.

image

Genesis G90

Genesis

Luksuzne marke poput Porschea i Mercedes-Benza pale su daleko ispod prosjeka. Prema J. D. Poweru, to je vjerojatno zbog činjenice da premium automobili prvi dobivaju novije značajke. "Jaz između ta dva segmenta najveći je od studije pokrenute prije 34 godine i odražava trend koji je započeo 2016.", kaže J. D. Power.

image

Genesis G90

Genesis

“Pokretačka snaga za disparitet u pouzdanosti između ova dva segmenta je nova tehnologija uvedena u vozila. Premium marke obično imaju više tehnologije, što povećava složenost i inherentnu vjerojatnost dodatnih problema. U automobilskoj je industriji tipično razvijati koncepte i značajke stavljajući ih prvo u vrhunska vozila,” primijetio je Frank Hanley, viši direktor auto benchmarkinga u J. D. Poweru.

image

Kia Sportage

Kia

Zbog toga je još impresivnije što je Lexus pobijedio ostale uključene marke. Korejski proizvođač automobila Genesis došao je na drugo mjesto a Kia je zaokružila prva tri mjesta. Na drugom kraju spektra, Ford, Audi, Lincoln i Land Rover zauzeli su četiri donja mjesta.

image

Porsche 911

Porsche

Što se tiče specifičnih modela poznatih po njihovoj pouzdanosti, Lexus sa svojim RX i Toyota sa svojim CH-R izjednačeni su za najpouzdanija vozila u studiji. Ostali pobjednici segmenta uključuju BMW serije 4, Kiu Forte, MINI Cooper, Kiu Optimu, Toyotu Highlander i Chevrolet Tahoe.

image

Studija pouzdanosti 2023.

J. D. Power
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:36