NEOČEKIVANO

Istraživanje pouzdanosti u SAD: Porsche posljednji na listi, lošiji čak od Land Rovera i Alfe

Prema nalazima nove studije pouzdanosti, čini se da mnogi Porschei provode previše vremena u mehaničarskoj radioni

Servis Porschea

 Warrantywise

Ponosni vlasnici Porschea često vole čuvati svoj ponos i radost na sigurnom u garaži, ali prema nalazima nove studije pouzdanosti, čini se da mnogi Porschei provode previše vremena u potpuno drugačijoj vrsti garaže.

Davatelj jamstva iz Ujedinjenog Kraljevstva Warrantywise analizirao je podatke iz više od 131.000 planova produženog jamstva, koristeći podatke o cijeni i učestalosti popravaka tijekom 2021. i 2022. kako bi dodijelio ocjenu pouzdanosti svakoj marki. Na dnu tog popisa je Porsche.

image

Servis Porschea

Warrantywise

Reputacija njemačke marke po kvaliteti inženjeringa nije potvrđena rezultatima Warrantywisea, s Porscheom koji je dobio samo 35,1 od mogućih 100 bodova, te je rangiran kao nepouzdaniji od Land Rovera, Jaguara i Alfa Romea. Ako postoji ikakva utjeha za Porsche, to je da je najveći trošak popravka pripisan jednom od automobila te marke iznosio 10.785 funti (94.500 kuna).

image

Servis Porschea

Warrantywise

Iako je to još uvijek zastrašujući iznos gotovine, bio je manji od polovice najvećeg računa za popravak Land Rovera koji je iznosio šokantnih 23.890 funti (209.800 kuna) za popravak električnog sustava. Najskuplji popravak na Jaguaru koštao je 16.990 funti (148.900 kuna), što mu je pomoglo osvojiti treće mjesto u Warrantywiseovoj dvorani srama.

image

Rezultati istraživanja

Warrantywise

Azijske marke pokazale su se najpouzdanijima, osiguravši prvih pet mjesta na drugom kraju tablice i poništivši ideju da jeftiniji automobili nisu tako pouzdani.

image

Porsche logo

Warrantywise

"Premijske cijene doista stvaraju premijske troškove, kao što je vidljivo iz podataka u Indeksu pouzdanosti", rekao je izvršni direktor Warrantywisea, Lawrence Whittaker. "I, s više tehnologije u vrhunskim automobilima nego ikad prije, pretpostavljamo da je prirodno da im je potrebno malo više održavanja nego što je uobičajeno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:11