KAD NEMA DRUGE

Ford će u SAD prodavati aute bez svih ugrađenih čipova jeftinije. Obećavaju ugradnju naknadno

Auto News napominje da ostaje nejasno kada će Ford početi s ovim planom, niti je poznato na koje će se modele on odnositi

2022. Ford F-150

 Ford

U nastojanju da se izbori s nedostatkom dijelova, Ford će vozila bez čipova koji kontroliraju nesigurnosne kritične značajke slati trgovcima koji će ih moći prodati. Proizvođač automobila će zatim poslati potrebne čipove u roku od jedne godine da bi ih zastupnici ugradili u vozila.

image

2022. Ford Explorer ST-Line

Ford

Vijest stiže od samog Fordovog vrha na sastanku u Las Vegasu. Auto News napominje da ostaje nejasno kada će Ford početi s ovim planom, niti je poznato na koje će se modele on odnositi. Međutim, glasnogovornik Forda Said Deep spomenuo je da će Explorer biti jedan od pogođenih modela, te da će se prodavati bez stražnjih kontrola klime, iako će se funkcija moći dodati kasnije.

image

2022. Ford Explorer ST-Line

Ford

Oni koji kupe Explorer bez kontrola dobit će sniženje cijene, i kada potrebni dijelovi budu dostupni, Ford će instalirati komponente besplatno. „Nudimo načine da naši kupci dobiju svoja vozila tijekom globalne nestašice poluvodiča”, dodao je Deep.

Ford je ranije kupcima nudio mogućnost naručivanja modela F-150 bez značajke automatskog start-stop. Među modelima koji su pogođeni nestašicom dijelova je Ford Bronco. Stotine modela nedavno su viđeni kako se gomilaju oko proizvodnog mjesta proizvođača automobila u Michiganu. Tamo čekaju poluvodiče i Ford ih planira početi isporučivati u roku od tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:05