IDE NA SUD

Dobio dvije kazne za prekoračenje brzine u razmaku od 2 minute: ‘Ne priznajem, evo i zašto!‘

Vozač je dobio dvije kazne na kućnu adresu: snimila ga je ista kamera, ali na dva mjesta iste dionice u razmaku od dvije minute

Kamera za brzinu, ilustracija

 Profimedia

Vozaču su izrečene dvije kazne za prebrzu vožnju za prekršaje koji su se dogodili u razmaku od samo dvije minute na istoj dionici ceste. 70-godišnji George Peck sada je upozorio ostale vozače da "kontroliraju svoju brzinu" nakon što je dobio tri boda i kaznu od 100 funti (867 kuna) za "ponovljeni" prekršaj, piše britanski Plymouth Live.

Dvije kazne su dostavljene kući zbog prekršaja prekoračenja brzine kojeg on priznaje jer smatra da je to isti prekršaj. 6. kolovoza putovao je cestom A379 u svom Audiju u području za koje nije primijetio da je ograničenje brzine prešlo s 40 milja na sat (65 km/h) na 30 milja na sat (50 km/h).

Prvi prekršaj Pecka je bio je zbog kršenja ograničenja brzine u 14 sati i 42 minute, dok je drugi počinjen u 14 sati i 44 minute. Prvo mu je izmjerena brzina od 36 milja na sat (58 km/h), a dvije minute kasnije, "dopuzao" je do 37 milja na sat (60 km/h).

Govoreći o kaznama, rekao je: "Samo mislim da je velika šteta kada mi trebamo i želimo podržati policiju i njihove napore, oni ne mogu pokazati ni malo zdravog razuma kada se bave onim što je relativno mali prekršaj". Policija je otkrila da je to zbog lokacija kamera koje koriste dva sustava na istoj dionici ceste koji su međusobno povezani, ali se još uvijek smatraju odvojenim lokacijama.

Gospodinu Pecku, koji je u mirovini i vozi više od 50 godina, ponuđen je tečaj svjesnosti o brzini za početnu kaznu jer je to bio njegov prvi prekršaj prekoračenja brzine, ali za drugi, samo nekoliko minuta kasnije, dobio je tri boda i fiksnu kaznu od 100 funti (867 kuna) jer se radi o ponovljenom prekršaju.

"‘Nisam mogao vjerovati da se neće složiti da je to jedan prekršaj u razmaku od dvije minute, sigurno bi shvatili da je to isti prekršaj, samo dvije minute kasnije", navodi 70-godišnjak.

"Razumijem da sam prekoračio ograničenje brzine, ali nisam to učinio dva puta. Vozio sam po istoj dionici. Ako nekoga uhvati jedna kamera, gotovo je sigurno da će ga uhvatiti i druga. Nema smisla...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:35