TKO JE VOZIO?

Par dobio kaznu za prebrzu vožnju, a bili na odmoru: ‘Ostavili smo auto na parkingu aerodroma!‘

Službenici zračne luke rekli su da je automobil ostao na sigurnom za vrijeme njihovog putovanja, tako da se nije mogao koristiti

Volkswagen Golf GTI

 Volkswagen AG

Par iz Velike Britanije ostao je zbunjen nakon što im je stigla kazna za njihov automobil koji je navodno uhvaćen u prebrzoj vožnji u Manchesteru, dok su oni bili daleko na odmoru u Španjolskoj.

Gary Thornburn i Clare Beards ostavili su svoj automobil u zračnoj luci Manchester kod službe za parkiranje 3. kolovoza, prije nego što su otputovali u Murciju u južnoj Španjolskoj na 13 dana. Međutim, primili su obavijest o kaznenom progonu od policije 16. kolovoza.

image

Kazna za prebrzu vožnju

Web Screenshot

U pismu, koje je datirano na 10. kolovoz, navodi se da je njihov bijeli Golf GTI uhvaćen kako vozi brzinom od 88.5 km/h u zoni s ograničenjem od 50 km/h, oko 15-ak kilometara od zračne luke.

Fotografije su pokazivale njihov automobil kako čini prekršaj 5. kolovoza, dva dana nakon što su gospodin Thornburn i gospođa Beards ostavili svoje vozilo u zračnoj luci.

Službenici zračne luke rekli su da je automobil ostao na sigurnom za vrijeme njihovog putovanja, tako da se nije mogao koristiti za počinjenje prekršaja.

Rekli su da je ključ također bio sigurno pohranjen i da je sigurno riječ o drugom automobilu. Policija nije izravno komentirala slučaj, ali je rekla da će se u slučaju žalbe na obavijest o prebrzoj vožnji postupak nastaviti "sve dok se ne utvrde sve okolnosti".

image

Putovnica para koji je dobio kaznu za prebrzu vožnju

Web Screenshot

Gospodin Thornburn je za Manchester Evening News rekao: "Znao sam da odvoze automobile sa zračne luke na neko drugo mjesto, ali ne mislite da ćete biti optuženi za prebrzu vožnju. Otvorili smo poštu i moja supruga je ušla i rekla da sam dobio kaznu za prebrzu vožnju od 5. kolovoza, ali ja sam rekao da to nije moglo biti bilo tko od nas jer smo tada bili odsutni".

Par je kontaktirao policiju da im kaže da su bili u Španjolskoj i da nisu mogli voziti automobil kad je počinjen prekršaj. Čekaju odgovor, a policija se još nije oglasila.

image

Fotografija kamere za brzinu

Web Screenshot

Glasnogovornik zračne luke Manchester rekao je: "Svjesni smo da je kupac koji je rezervirao parkiralište Meet & Greet u zračnoj luci Manchester primio obavijest o kazni zbog prebrze vožnje od policije Manchestera.

Razumijemo da bi to bilo uznemirujuće za dotičnog kupca i odmah smo pokrenuli istragu nakon obavijesti. Ova istraga je pokazala da je automobil koji je rezerviran kod nas ostao u sigurnom skladištu dok ga kupac nije preuzeo po povratku. Ključ od vozila također je bio sigurno pohranjen".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:39