POSLJEDNJI POZDRAV

Audi će se oprostiti od kultnog R8 posljednjim krugom na Tjednu automobila u Montereyu

Audi R8 odvest će svoj posljednji krug oko legendarne trkaće staze Laguna Seca tijekom godišnjeg Monterey Car Weeka

Audi R8

 Audi

Ovogodišnji Monterey Car Week obilježava značajan trenutak pun suza za Audi ali i ljubitelje, jer se oprašta od kultnog R8 tijekom Rolex Monterey Motorsports Reuniona u Laguna Seci.

Uz 15 godina neusporedive snage i performansi, R8 Coupe, koji je dijelio 50 posto svojih dijelova s trkaćim automobilom R8 GT3 LMS-om, spreman je odvoziti svoje posljednje krugove po slavnoj stazi, a vozi ga deveterostruki pobjednik Le Mansa Tom Kristensen.

image

Audi R8

Audi

Odlazak modela R8 je proslava njegove trajne motosportske ostavštine i počast njegovom trkaćem nasljeđu, a svaki R8 debitirat će u jedinstvenoj livreji koju je kreirao Frank Lamberty, dizajner prve generacije Audija R8. Livreja ima podijeljeni motiv, naglašavajući prijelaz s običnog cestovnog automobila na dizajn koji podsjeća na trkaćeg R8 GT3.

Audijev izlog na Monterey Car Weeku nije samo nostalgičan pogled u prošlost; to je uzbudljiv pogled u budućnost. Bit će izložena cijela linija e-trona, uključujući RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q8 e-tron SUV.

image

Audi R8

Audi

Dok se Audi oprašta od R8, on također otvara put novoj eri performansi i inovacija, pokazujući predanost tvrtke održivosti i električnoj mobilnosti. Predstojeći ulazak u Formulu 1 2026. dodatno naglašava ovu predanost, obećavajući da će donijeti novo uzbudljivo poglavlje u Audijevu trkaću ostavštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:08