VIDEO

Audi Sport slavi 40. rođendan: Pogledajte 24-satnu proslavu na Nürburgringu

Audijev ‘Quattro odjel‘ započinje proslavu svog 40. rođendana s retro bojama za svoje trkaće aute i prikazima brojnih modela

Audi Sport GmbH 40. rođendan

 Audi Sport

Audi Sport GmbH puni 40 godina, a odjel kojeg većina ljudi kolokvijalno poznaje kao "Quattro Division" uložio je vraški puno u ta posljednja četiri desetljeća.

image

Audi Sport GmbH 40. rođendan

Audi Sport

Osim što je isporučio više od četvrt milijuna popularnih cestovnih automobila, Audi Sport je također ostvario desetke pobjeda u DTM-u, WRC-u, vrhunskim utrkama izdržljivosti i na 24 sata Nürburgringa. I odabrana je ovogodišnja utrka N24 18.-21. svibnja) za organizaciju rođendanske zabave.

Audi kaže da ima posebnu vezu s Nürburgringom, budući da je službeni partner utrke od 2002. godine i dobavljač automobila organizatorima utrka. Također tvrdi da je najuspješniji proizvođač u eri GT3 zahvaljujući svojih šest ukupnih pobjeda i tri pobjede u klasi.

Audijevi cestovni automobili također su napravili neke razvojne kilometre na stazi.

image

Audi Sport GmbH 40. rođendan

Audi Sport

Kolona nekih od tvrtkinih modela djelovat će kao točka zagrijavanja paradirajući Nordschleifeom prije starta N24, a tijekom same utrke Audijeva četiri R8 LMS automobila bit će ukrašena retro livrejama kako bi obilježili ovu prigodu.

U međuvremenu, bit će dosta statičnih prikaza izvan staze, uključujući Audi R8 i RS4 Avant prve generacije, trenutni R8 GT i RS4 Avant Competition. Ali jedna od najvećih atrakcija vjerojatno će biti potpuno električni Audi S1 ​​​​Hoonitron koji se proslavio u videu “Electrikhana” Kena Blocka.

image

Audi Sport GmbH 40. rođendan

Audi Sport

Međutim, svečanosti neće završiti kada cirkus N24 napusti grad. Audi u planu ima i događaj "40 Years of GmbH – Fascination Meets Performance" planiran za svoje sjedište u Neckarsulmu 14. lipnja i još jednu izložbu zakazanu za 14. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:01