Je li on zaista onaj pravi?

 SHUTTERSTOCK
Ipak razmislite

Redovito vam se svidi neki kolega s posla ili frajer iz teretane? I vi ste dio fenomena ‘simpatije iz neposredne blizine‘!

"Simpatija iz neposredne blizine" je potencijalni partner koji vas zapravo ne uzbuđuje, ali koji je jednostavno tu i može vam ponuditi vezu

Sjedite na pauzi za ručak, prelistavate aplikacije za spojeve po ne znam koji put, kad podignete pogled, a kolega vam uputi osmijeh. Na trenutak se zapitate: "Može li on biti Pravi?" No, onda pogledate oko sebe i shvatite da je, između fotografija muškaraca na aplikacijama i kolega iz ureda, on zapravo jedini tip u vašoj okolini. Onda si postavljate pitanje: "Sviđa li mi se on? Ili mi je samo u blizini?".

Isti scenarij može se primijeniti na onog frajera iz teretane koji uvijek želi koristiti spravu u isto vrijeme kad i vi, ili u biti bilo koga odgovarajuće dobi koji vam je u blizini. Zapravo, riječ je o "simpatiji iz neposredne blizine" - potencijalnom partneru koji vas zapravo ne uzbuđuje, ali koji je jednostavno tu i može vam ponuditi vezu.

Zvuči bezopasno, ali stručnjakinja za spojeve iz kompanije Match, Hayley Quinn, kaže da ovo može značiti da ćete se na kraju zadovoljiti vezom iz pogodnosti jer ste se umorili od toga da ste single.

- Biti samac nije uvijek lako: možete se naći da se brinete koga pozvati kao plus jedan na vjenčanje svog prijatelja ili ste usamljeni vikendom ako su svi vaši prijatelji u vezama. To vas može natjerati da donosite odluke u vezi spojeva koje inače ne biste donosili, kao što je izlazak s ljudima koji vas ne tretiraju dobro ili ulazak u veze iz interesa jer se ne osjećate zadovoljni sami sobom - rekla je Quinn za Metro.

To je fenomen o kojem i kreatori s TikToka dijele videe pa se pitaju je li osoba u koju su zaljubljeni stvarno privlačna ili im je samo u blizini.


Kako onda znati da ulazite u vezu iz pravog razloga?

- Prvo poradite na svojoj ljubavi prema sebi i samopoštovanju prije nego se zaljubite u prvog potencijalnog partnera kojeg sretnete - objašnjava Hayley.

Ona dodajte da to možete učiniti tako da se usredotočite na izgradnju društvenog života, pokretanjem nekog projekta ili odbacivanjem bilo kakvih "rokova" kada morate upoznati nekoga.

Ali Hayley upozorava da niti jedan muškarac neće imati sve vaše kriterije.

- Nijedna veza nije savršena. Sve će uključivati određeni stupanj kompromisa. Mudro je dati priliku i nekom tko nije vaš tip i usredotočiti se na pozitivne strane ljudi koje upoznajete. Samo se pobrinite da vaš otvoren stav bude uravnotežen sa zdravim poštovanjem vlastitih standarda - zaključila je Hayley.

Linker
02. svibanj 2024 07:03