Zapamtite da je komunikacija vrlo važna u svakoj vezi.
 FOTOGRAFIJE: MORSA IMAGES GETTY IMAGES
Možda ne pokazuju, ali...

Psiholozi otkrivaju što muškarci žele da njihove partnerice znaju

Iako muškarce prati reputacija da se boje vezati, čini se da muškarci ozbiljnije shvaćaju brak od žena

Nije tajna da su žene puno bolje u izražavanju svojih najdubljih misli, želja i osjećaja od muškaraca. Ali to ne znači da ih muškarci nemaju. Psiholozi su izdvojili neke stvari koje muškarci žele da njihove žene znaju.

1. Ipak razgovaraju o osjećajima

Muškarcu može biti lakše neizravno govoriti o osjećajima. Pitajte ga što bi radio tijekom romantičnog vikenda, ili što je pomislio kad ste se prvi put sreli? Njegovi odgovori otkrit će kako se osjeća, što će svakako produbiti vašu vezu.

2. Kažu "volim te" djelima

Neki muškarci radije pokazuju svoje osjećaje djelima, a ne riječima. Primjerice, muškarac vam može reći "volim te" popravljajući stvari po kući, pospremajući dvorište, iznošenjem smeća ili svim stvarima koje čine vaš svijet boljim mjestom.

3. Ozbiljno shvaćaju predanost

Iako muškarce prati reputacija da se boje vezati, čini se da muškarci ozbiljnije shvaćaju brak od žena. Možda će vašem partneru trebati više vremena da se obaveže jer želi biti siguran da ste "na brodu" zauvijek, istraživanja oženjenih muškaraca pokazuju da bi se 90 posto njih ponovno vjenčali s istom ženom.

4. Stvarno slušaju

Kada slušate nekoga kako govori, vjerojatno se svako malo oglasite s "da" ili "vidim". To je način da kažemo "slušam." Ali neki muškarci to ne rade. No, samo zato što čovjek ništa ne govori ne znači da ne sluša. Možda će radije slušati tiho i razmišljati o onome što govorite.

5. Vole zajedničke aktivnosti

Muškarci jačaju svoje odnose s partnericom radeći stvari zajedno, radije nego dijeleći misli ili osjećaje. Za mnoge muškarce zajedničke aktivnosti poput sporta i seksa pomažu da se osjećaju bliže svojoj partnerici.

6. Trebaju vremena za sebe

Iako su zajedničke aktivnosti važne, muškarcima je također potrebno vrijeme za sebe. Bilo da uživa u sportu, vrtlarenju ili vježbanju u teretani, potaknite ga da se bavi svojim hobijima, dok vi imate vremena za svoje. Kada oba partnera imaju prostora za njegovanje svoje osobnosti, imaju više toga za dati jedno drugome.

7. Uče od svojih očeva

Ako želite znati kako će se muškarac ponašati u vezi, upoznajte njegovog oca. Kako su jedni s drugim i kako se otac odnosi prema majci često može ukazati na to kako će se muškarac odnositi prema svojoj partnerici.

8. Praštaju brže od žena

Žene se duže nego muškarci sjećaju negativnih iskustava i duže osjećaju stres, tjeskobu ili tugu. Nasuprot tome, muškarci će se manje zadržati u negativnim emocijama i brže nastaviti dalje. Dakle, iako možda još uvijek želite razgovarati o sinoćnjoj svađi, vaš partner ju je vrlo vjerojatno već zaboravio.

9. Ne čitaju suptilne znakove

Muškarci češće propuštaju suptilne signale poput tona glasa ili izraza lica, a vjerojatno će propustiti uočiti i tugu na licu žene. Stoga ako želite biti sigurni da će muškarac dobiti poruku, budite izravni, uvijek je bolje reći što mislite. Zapamtite da je komunikacija vrlo važna u svakoj vezi.

10. Reagiraju na zahvalnost

Pokažite muškarcu da ste mu zahvalni pa ćete vidjeti kako se ponaša. Istraživanja pokazuju da su, primjerice, očevi više uključeni u pružanje skrbi kada žene cijene njihovu uključenost i vide ih kao kompetentne.

11. Da, razmišljaju o seksu ... puno

Većina muškaraca mlađih od 60 godina razmišlja o seksu barem jednom dnevno, u usporedbi sa samo četvrtinom žena. I to nije sve. Muškarci maštaju o seksu gotovo dvostruko češće od žena, a njihove fantazije su mnogo raznolikije. Oni također više razmišljaju o usputnom seksu nego žene. Ali razmišljanje nije isto što i činjenje.

12. Smatraju seks značajnim

Mit je da većina muškaraca misli da je seks samo seks. Za mnoge je seks vrlo važan čin između dvije predane osobe. I baš kao i većina žena, muškarci smatraju da je seksualna intimnost najpotpunija u predanoj vezi. Jedan od razloga je taj što partneri u dugoj vezi znaju kako ugoditi jedno drugome.

13. Vole kad žena inicira seks

Većina muškaraca također voli da ih se zavodi i žele da njihova partnerica češće preuzme vodstvo. Nemojte se sramiti pokazati želju za seksom, jer iniciranje seksa može dovesti do više razine zadovoljstva za oboje. Računa se i ako mu samo rukama prođete kroz kosu, dotaknete prsa, kontakt bilo koje vrste, da se osjeća željeno. U vezi se osjećaju usamljeno ako je fizička intimnost jednosmjerna ulica.

14. Ali nisu uvijek za seks

Žene bi se možda iznenadile, ali muškarci nisu uvijek raspoloženi za seks. Baš kao i žene, i oni su često pod stresom zbog posla, obitelji i plaćanja računa. A stres je veliki neprijatelj libida, zato kad vam kaže "ne večeras", to ne znači da je izgubio interes za vas, već samo sada ne želi seks.

15. Vole ugoditi partnerici

Muškarcu je važno jeste li vi zadovoljni, ali neće znati što želite ako mu ne kažete. Mnogim je ženama neugodno govoriti o tome što im se sviđa ili ne sviđa. Ako im možete jasno reći tako da ne povrijedite njihov ego, oni će slušati. Jer znaju da će se osjećati dobro ako je i partnerica zadovoljna.

16. Strahuju od izvedbe

Većina muškaraca povremeno osjeća tjeskobu zbog performansi, pogotovo kako stare. Muškarca može brinuti to kako vama izgleda njegovo tijelo, tehnika i izdržljivosti. Ako im možete pomoći da se nauče opustiti i ostati usredotočeni na užitak, seks će postati manje stresan.

17. Mogu odlutati kada potrebe nisu zadovoljene

Ako se muškarac ne osjeća voljeno i cijenjeno u svojoj vezi, može zadovoljstvo potražiti u nečem drugom, a to može biti druga veza, veća zaokupljenost i duže ostajanje na poslu, veća zainteresiranost za sportske ili videoigre. Kako biste to izbjegli, razgovarajte s partnerom i surađujte kako bi zadovoljili potrebe jedno drugog.

18. Više od veze

Većina muškaraca shvaća da ima puno toga za izgubiti ako dugoročna veza propadne - ne samo međusobno društvo, već cijeli život koji ste zajedno izgradili. Ako ste voljni raditi na jačanju braka, velike su šanse da će voljan biti i vaš partner.

Linker
25. travanj 2024 17:48