Čemu nervoza?
 Getty Images/iStockphoto
ZA JEDNU NIKAD NE BISMO REKLI

Poze u seksu koje nas čine nervoznim! Na popisu se čak našla i ona za kojom frajeri navodno luduju

Izgleda da nam eksperimentiranje s novim pozama stvarno može dobro nategnuti živce

Nervoza ima veliku ulogu u seksu, tako je barem pokazalo istraživanje koje je provela tvrtka Superdrug. No, što nas to čini tako nervoznim u spavaćoj sobi? Pa, izgleda da nam eksperimentiranje s novim pozama stvarno može dobro nategnuti živce

Tvrtka Superdrug, koja se bavi prodajom robe namijenjene za higijenu, zdravlje i ljepotu provela je istraživanje među 1.000 osoba iz SAD-a i Europe postavljajući im pitanja o seksu i pokazalo se da nervoza, uzrokovana isprobavanjem novih poza ima prilično veliku ulogu u seksu. I što mislite koja je poza u seksu najstrašnija? Odnosno koja izaziva najveću nervozu kad je parovi isprobavaju? Zanimljivo je da je čak 56,8 % žena i 42,7 % muškaraca izjavilo da ih sama pomisao na to da isprobaju pozu 69 u stojećem položaju plaši.

Side profile close up cropped view of beautiful brunet bearded guy and curly brown haired lady, almost naked, kissing passionately near the brick wall in dark loft bed room, so horny and naughty
Getty Images/iStockphoto


Nije jednostavno

To čak ima i nekog smisla, donekle je zaista logično da se ljudi toga plaše jer bi takav scenario zahtijevao da vas partner podigne u zrak (tako da vam je glava okrenuta prema dolje) i da vas cijelo vrijeme drži u zraku te istodobno oralno zadovoljava. To zaista nije baš jednostavan zadatak, zar ne?

Također, 54,5 % žena jako brine i čini ih tjeskobnima sama pomisao na analni seks. E sada dolazi ono stvarno zanimljivo i iznenađujuće: čak 30,5 % muškaraca osjeća se identično pri pomisli na tu pozu. Nisu li muškarci navodno ludi za tom pozom? U to nas već desetljećima uvjeravaju, kad ono jedna trećina se unervozi samo pri razmišljanju o analnom seksu.

Još jedna igrica iz spavaće sobe može izazvati nervozno preznojavanje, a to je sve ono što uključuje seks u stojećem položaju. To izaziva zabrinutost kod 16,9 % žena. Zanimljiva i neobična poza iz Kamasutre, takozvana „kneeling wheelbarrow“ poza koja je nalik klasičnoj doggy pozi samo što žena zapravo nije oslonjena ni na što već samo podlakticama jedva dotiče pod ili krevet, čini nervoznim dobrih 24,8 % žena i 16 % muškaraca.

Važno je naglasiti da eksperimentiranje s novim seksualnim pozama treba biti zabavno, zanimljivo i uzbudljivo parovima i samcima. To vas ne bi smjelo dovesti u predinfarktno stanje, da vas oblijeva hladan znoj ili da vam se ruke tresu od nervoze. Ako je tako, radije odustanite. Osjećati leptiriće u trbuhu je jedno (svi smo to iskusili), a biti zaista nervozan u pravom smislu riječi je nešto posve drugo.

Linker
02. lipanj 2024 03:55