SHUTTERSTOCK
nema dalje

Niste ni svjesni što propuštate... Muške erogene zone koje bi konačno trebale izaći iz sjene!

Pojedini dijelovi tijela prilikom stimulacije izazivaju dodatan osjećaj uzbuđenja i ugode


Bilo koji dio tijela može biti erogena zona, zanimljiv je zaključak studije u kojoj je sudjelovalo 704 ispitanika. Ipak, izvještaj iz 2020. pokazao je da su usne, bradavice, grudi, vrat, stražnjica, unutarnja strana bedara i uši, i dalje omiljene zone užitaka mnogih parova. Pod erogenim zonama smatramo dijelove tijela s više osjetljivih živčanih završetaka koji prilikom stimulacije izazivaju dodatan osjećaj uzbuđenja i ugode. Ipak, važno je znati da je svaka osoba drugačija i samim time, nečija zona užitka, drugoj osobi može predstavljati neugodnost pa čak i potpunu dekoncentraciju. Stoga je razgovor s partnerom izuzetno važan.

Ne zaboravite na njih

Za razliku od erogenih zona žene o kojima se možda češće govori, muškarci također imaju svoje skrivene točke. Penis je jedan od najosjetljivijih dijelova muškog tijela i česta osjetljiva točka kao i vrat, no postoje i druga područja tijela koja su za neke pravi pogodak u sridu:

1. Usne

Prokrvljene su i imaju puno živčanih završetaka, a poznato je da je koža na ovom području vrlo tanka. Zanimljiv je također odgovor ispitanika ankete provedene 2013. koji su na prvo mjesto za erogenu zonu naveli baš usne. Stoga, ako želite zadovoljiti svog muškarca, pokušajte se usredotočiti na usne, igrajte se i dražite ga oko ovog područja.

2. Pupak

Dok nekome može biti odbojan, nekoga potpuno centrira. Pupak je još jedno manje poznato područje, mjesto užitka u kojoj pojedini muškarci uživaju. Osjetljiv je i reagira na dodire i kružne pokrete prstom. Možete stimulirati pupak mekim predmetom, poput pera ili uvesti u igru neke jestive slastice, poput čokolade.

3. Unutarnja strana bedara

I ona su češće posvećena ženama, međutim, dodirivanje unutarnje strane bedara jednako tako može biti uzbudljivo i za muškarce. Naime, ovo je područje tijela također izuzetno osjetljivo i poželjno za nježne, ali i čvršće dodire koji čine stimulaciju još uzbudljivijom.

4. Donji dio leđa

Poznata i pod nazivom sakrum, križna kost u donjem dijelu kralježnice također je poželjna točka koja uzbuđuje pojedine muškarce. Ovo je područje posebno osjetljivo jer ima živčane završetke koji su povezane s muškim genitalijama. Neki muškarci čak dožive orgazam ako se to područje dodiruje na pravi način počevši od kralježnice.

5. Vrat

Vrat je jedna od najpopularnijih osjetljiva točka koja dobro reagira na senzualne podražaje, kao što su nježni poljupci, dodiri pa čak i dahtanje. Dodajte stimulaciju vrata predigri ili tijekom samog seksa kako biste pojačali intenzitet ispod plahta.

Kako biste otkrile koje su najdraže zone vašeg muškarca, uključite se u istraživanje, igru i otvoreni razgovor s partnerom.

Linker
16. listopad 2024 12:22