FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
o daaa

Kako imati najbolji seks u životu? Muškarci koji ovo rade imaju bolju erekciju i intenzivnije orgazme

Donosimo 11 savjeta koji će vam to omogućiti


Seks nije samo zabava. Dobar seksualni život je zdrav. Svaki orgazam oslobađa poplavu hormona oksitocina, što poboljšava naše raspoloženje, a redovit seks može poboljšati zdravlje srca, smanjiti stres i depresiju, poboljšati samopoštovanje i pomoći nam da bolje spavamo. Maženje ispod plahti također pomaže da se osjećamo bliski s partnerom i poboljšava osjećaj intimnosti. Kako imati najbolji seks u životu, otkrivamo u 11 savjeta.


1. Komunikacija

Parovi koji međusobno razgovaraju o svojim željama imaju bolji seks i zdraviji odnos, otkriva istraživanje. Recite partneru što vam se sviđa, a što ne. Podijelite svoje najintimnije fantazije i želje. Ako ste previše sramežljivi da biste naglas izrekli te misli, zapišite ih i dajte partneru da pročita.


2. Raznolikost

Začinite svoj seksualni život pomičući svoje granice kao par. Poigrajte se predigrom. Dodirujte se na nove načine. Isprobajte različite seksualne položaje kako biste vidjeli koji vam omogućuju najveći užitak. Prerušiti se u kostime i igrajte različite uloge (medicinska sestra-liječnik, kauboji). Pomaknite se s kreveta na pod, u kupaonicu ili na kuhinjski pult. Gledajte porno-film zajedno. Koristite seksualne igračke poput vibratora.


3. Plan

Bez obzira na to koliko biste se željeli seksati, prezauzeti raspored može smetati. Zato planirajte vrijeme za seks u svom kalendaru, baš kao i druge važne datume. Onda je manje vjerojatno da ćete ga preskočiti. Određivanje dana ili datuma daje vam vremena za pripremu i nešto čemu se možete veseliti. Rezervirajte seks onoliko često koliko je realno - bilo da se radi o jednom tjedno ili svaki drugi dan. Odaberite vrijeme kada znate da nećete biti umorni ili rastreseni


4. Vježba

Vježbanje pojačava izdržljivost u krevetu. Tjelovježba također jača i oblikuje tijelo, što poboljšava samopoštovanje i čini da se osjećate seksi. Uobičajeno se savjetuje imati 150 minuta aerobne aktivnosti i dva dana treninga snage tjedno.


5. Usporite

Vrijeme za seks je jedan dio našeg dana tijekom kojeg ne bismo trebali žuriti. Nemojte štedjeti u predigri. Te dodatne minute koje provedete dodirujući se i ljubeći se pomažu da se uzbudite i učinite seks ugodnijim. Kada usporite, više vremena ćete provesti sa svojim partnerom, a to je dobro za vezu.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


6. Podmažite

Ženska tijela prirodno se vlaže, ali ponekad je to malo teže. Hormonalne promjene u vrijeme menopauze mogu uzrokovati vaginalnu suhoću zbog koje se javlja bol tijekom seksa. Lubrikanti na bazi vode najsigurnije je rješenje i dobro se mogu koristiti s kondomima. S druge strane lubrikanti na bazi silikona manje su iritantni za analni seks.


7. Budite ljubazni

Ne mora svaki romantični susret završiti seksom. Vi i vaš partner možete pronaći zadovoljstvo na mnoge druge načine. Okupajte se zajedno ili jedno drugog senzualno masirajte. Dovedite jedno drugo do orgazma kroz masturbaciju. Učite kako volite da vas dodiruje. Ili se samo mazite.


8. Atmosfera

Seks je moćan sredstvo za ublažavanje stresa, ali teško je kada ste u grču, zabrinuti ili ste imali loš dan. Nakon teškog dana, učinite nešto umirujuće zajedno kako biste se opustili. Slušajte opuštajuću glazbu, napravite zajedno večeru, pripremite kupku ili uzmite malo vremena za duboko disanje i meditaciju. Istraživanja pokazuju da meditacija svjesnosti pomaže ženama da više ugode svojim tijelima tijekom seksa.


9. Noćni bijeg

Ponekad nam je potrebno oživiti svoj seksualni život promjenom krajolika. Otići na zajedničko putovanje može biti idealno za rasplamsavanje romantike i strasti. A čak i ne mora biti daleko. Isključite mobitele i usredotočite se jedno na drugo. Za dodatnu iskricu, pretvarajte se da ste tek počeli izlaziti, ili da ste stranci koji su se slučajno sreli. Zavedite jedno drugo.


9. Kad se ne seksate upoznajte Kegela

Kegelove vježbe jačaju mišiće dna zdjelice koji podržavaju mjehur, ali također opuštaju vaginu kako bi seks bio ugodniji, poboljšavaju protok krvi u tom području i olakšavaju postizanje orgazma. Da biste radili ove jednostavne vježbe, samo zategnite i opustite mišiće koje koristite za zadržavanje mokraće. I nisu samo za žene. Muškarci koji prakticiraju Kegelove vježbe imaju bolju erekciju i intenzivnije orgazme.


10. Posjetite svog liječnika

Ponekad je rješenje za bolji seks u liječničkoj ordinaciji. Neki lijekovi, kao što su antidepresivi i, primjerice, lijekovi za krvni tlak, mogu smanjiti vašu seksualnu želju. Problem može biti i zdravstveno stanje poput srčanih bolesti, vaginalne suhoće, multiple skleroze ili depresije. Otiđite liječniku i razgovarajte utječe li zdravstveni problem na vaš seksualni život. Budite iskreni sa svojim liječnikom, tako da možete pronaći pravi odgovor.


11. Razgovarajte sa seksualnim terapeutom

Seksualni terapeut je osoba koja će vidjeti smeta li vas nešto u spavaćoj sobi. Terapeuti su psiholozi ili psihijatri koji mogu riješiti probleme kao što su nedostatak želje, problem s erekcijom ili problem postizanja orgazma. Možete se sastati s terapeutom sami ili sa svojim partnerom.


ČITAJTE I:

Linker
05. ožujak 2024 18:41