FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
nikad dosta

Kad jedan jednostavno nije dovoljan... Da, i vi možete doživjeti višestruki orgazam!

Žena tijekom spolnog odnosa može postići više različitih orgazama, čak i istodobno. Evo što je to višestruki orgazam i kako ga i vi možete postići već danas

Višestruki orgazam ili super-orgazam je sposobnost da se postigne više orgazama tijekom istog spolnog odnosa (ili tijekom masturbacije). To nije isto što i „prošireni” orgazam (kako se naziva vrlo intenzivan i vrlo dug orgazam koji uključuje i druge dijelove tijela osim genitalija), a razlikuje se i od sekvencijalnog orgazma (koji se, pak, sastoji od niza mini orgazama ili niza vrhunaca čiji intenzitet raste sve do konačnog završnog orgazma). Višestruki orgazam podrazumijeva dva, tri ili više različitih orgazama tijekom jednog spolnog odnosa.


Ženska povlastica

Nažalost, kad je riječ o seksualnom užitku, čini se da su žene uvijek nekako zakinute: u odnosu na muškarce teže i rjeđe postižu orgazam (prema jednom američkom istraživanju, 95 posto heteroseksualnih muškaraca doživljava orgazam pri svakom spolnom odnosu, naspram 65 posto heteroseksualnih žena kojima to polazi za rukom), a često čak i prilikom masturbiranja ne znaju dobro kako i gdje se dodirivati ne bi li postigle vrhunac. Ipak, prema seksologinji Rachel Carlton Abrams, autorici knjige „The Multi-Orgasmic Woman”, žena je programirana da doživi nekoliko orgazama za redom. Ona tvrdi da, kad žena jednom doživi prvi orgazam tijekom spolnog odnosa, postići drugi (pa čak i treći) postaje lako poput dječje igre. Prednost koju žene imaju u tom smislu jest činjenica da je, nakon trenutka post orgazmičke „stabilizacije” (koja može trajati nekoliko sekundi ili nekoliko minuta), žensko tijelo sposobno i spremno iznova doživjeti orgazam.


ČITAJTE I: Već godinama doživljava super orgazme, a odlična je vijest da ih i vi uz ovaj trik možete postići


Muški višestruki orgazam je rijetkost

Za razliku od muškaraca, žene nemaju refraktorni period, odnosno vremenski period (od nekoliko minuta kod mladića do nekoliko sati ili čak dana kod zrelijih muškaraca) tijekom kojih genitalije nisu u stanju nadražiti se čak niti ako ih se stimulira. Klitoris je, nakon trenutka predaha, spreman da se vrati „u akciju”, ali penis nije. Osim kod rijetkih iznimaka. Muški višestruki orgazam se postiže kad muškarac uspije ne izgubiti potpuno erekciju nakon prvog orgazma te na taj način skrati refraktorni period. Na taj način je moguće nastaviti sa spolnim odnosom te ubrzo doći i do ponovnog orgazma. Trening, koncentracija i prakticiranje tantričkog seksa u tome mogu jako pomoći, no unatoč svemu višestruki orgazmi kod muškaraca su i dalje znatno rjeđi nego kod žena.


Kako ga postići

Kad je za žene tako lako postići višestruki orgazam, zašto to ne pokušati odmah? Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da u tome uspijete. A ako ipak ne uspijete? Ne radite od toga dramu: uživajte u onom jednom orgazmu koji ste postigli i ponovo pokušajte idući put. Zabavit ćete se i s vremenom shvatiti kako najlakše do toga možete doći.

- Važno je vjerovati u sebe

Da biste uopće mogle doživjeti višestruki orgazam, prvo i osnovno jest da vjerujete da to možete postići: morate dati povjerenje svom tijelu, svojim osjetilima i svom partneru (ako to pokušavate doživjeti u paru).

- Opustite se (ali istodobno budite i usredotočeni na ono što radite)

Pravilo koje vrijedi za postizanje ikakvog orgazma, a kamoli onog višestrukog jest osloboditi um od svih briga i obaveza, usredotočiti se na trenutak i na ono što osjećate. Zabranjeno je razmišljati o neplaćenim računima, poslu i bilo čemu izvan tog trenutka.

- Usporite partnera

Pokušavate li doživjeti višestruki orgazam u paru, važno je da on ne brza. Vodite ljubav polako i uživajte u svakom trenutku. Prsten za penis mogao bi biti korisno seksualno pomagalo za odgađanje partnerovog orgazma. No, čak i ako partner doživi orgazam prije vas, to ga ne sprečava da nastavi stimulirati vas.

- Zadržite stanje uzbuđenosti

Čak i bez refraktornog perioda, nakon orgazma se može dogoditi da daljnje nastavljanje sa stimulacijom nije ugodno (može zaista biti neugodno ako su klitoris i vagina prenadraženi). U tom slučaju, i vi i partner pažnju usmjerite na druge erogene zone nastavljajući s milovanjem i dodirivanjem te zadržite i vizualni kontakt.

- Mijenjate „mete”

Prema mišljenju dr. Abrams, dobar način za postizanje višestrukog orgazma je stimuliranje različitih erogenih zona i mijenjanje položaja. Ona savjetuje da se prvo usredotočite na postizanje orgazma klitorisa, zatim da se preusmjerite na „unutrašnju” stimulaciju i tako dalje kako biste aktivirali različite vruće točke na tijelu.


ČITAJTE I: Veliki O može biti još veći: Tko su sretnice koje doživljavaju lančane orgazme i imaju li i muškarci G točku?

Linker
14. travanj 2024 14:07