Unutarnje borbe

‘Dođoh, vidjeh, osvojih!‘, ma malo sutra! Stres od dejtanja je itekako stvaran, a jedna stvar mu posebno doprinosi

Postavite si ovih pet pitanja koja u sebi sadrže rješenja

Dejtanje se često prikazuje kao uzbudljivo putovanje pronalaska ljubavi i romantične zabave, ali za mnoge stvarnost može biti daleko od utopijskih scenarija prikazanih u filmovima i knjigama. Umjesto leptirića i zabave koju donosi vaš prijatelj s povlasticama, dejtanje se ponekad može činiti više kao igra s visokim ulozima prepuna tjeskobe, sumnje u sebe i iscrpljenosti. Ako se više bojite spojeva nego što im se veselite, možda je vrijeme da se odmaknete i razmislite. Zasjenjuju li pritisci pronalaska savršenog partnera pravu radost upoznavanja novih ljudi? Evo nekoliko bitnih pitanja koja si u tom slučaju trebate postaviti, ali i logičnih rješenja.

image
SHUTTERSTOCK

  • Kako upoznajem partnera?

Puno nas koristi online dejtanje ili dating aplikacije, skačući s jedne mogućnosti na drugu dok su one često temeljene isključivo na slikama i izgledu. Ako vam takav pristup ne odgovara, isprobajte nešto novo i drugačije. Ako obično dejtate online, razmislite o započinjanju razgovora na mjestima poput kafića ili knjižnica, a ako rijetko susrećete ljude na svojim svakodnevnim putanjama, istražite nova mjesta, nove putanje ili možda čak i nove aplikacije za upoznavanje na kojima je pristup drugačiji. Promjena pristupa može vam itekako pomoći u ponovnom uvođenju zabave u vaš romantični život.

  • Dajem li stvarno poštenu priliku?

Oko prsta vrtite više njih odjednom? To može biti iscrpljujuće i kontraproduktivno. Štoviše, ovo je savršen primjer multitaskinga u svijetu dejtanja - može vam iscrpiti energiju i oduzeti radost. A ako vam dejtanje više ljudi odjednom neodoljivo, pokušajte se usredotočiti na jednu po jednu osobu. To vam omogućuje da ih istinski upoznate i vidite postoji li značajnija povezanost između vas.

  • Idem li prebrzo u novu nakon svoje posljednje veze?

Nepromišljeno ulijetanje u nove veze često je način nošenja sa starom vezom baš kako bi izbjegli samoću ili preboljeli odbijanje. To vas može spriječiti od istinskog iscjeljenja i može prenijeti neriješene osjećaje u nove veze. Odvajanje vremena za pronalazak mira nakon prekida je iznimno važno. Provjerite sami sa sobom jeste li mentalno spremni za početak dejtanja kako biste mogli u potpunosti uživati u iskustvu i dati svojoj novoj vezi poštenu priliku.

  • Izlazim li samo kako bih zadovoljila svoje potrebe?

Bitno je razumjeti zašto izlazite na spojeve. Ako tražite partnera isključivo kako biste ispunili svoje potrebe, rad na vašem samopoštovanju bi vam vrlo vjerojatno mogao podosta pomoći. Nastojte biti sretna i cjelovita osoba, privlačeći nekoga tko je također zadovoljan i cjelovit, na taj će način vaša veza poboljšati živote, a ne samo popuniti prazninu.

  • Pokušavam li uklopiti dejtanje u svoj život kao samo još jednu aktivnost?

Tretiranje izlazaka kao malih, planiranih aktivnosti, poput odlaska u teretanu je krivi način razmišljanja. Veze zahtijevaju vrijeme i trud, zato je važno odrediti prioritete i napraviti prostora i istinsku želju za dejtanjem. Razmislite jeste li spremni uložiti potrebno vrijeme i energiju? Brinete o sebi, dišite, vježbajte, provodite vrijeme s voljenima i uživajte u aktivnostima koje volite. Kada ste sretni i angažirani u životu, veća je vjerojatnost da ćete pronaći radost u dejtanju i privući pravu osobu.

Linker
21. kolovoz 2024 00:21