Izvodeći ove vježbe već za nekoliko tjedana vidjet ćete razliku na svom tijelu.
 Snimila: Biljana Gaurina/EPH
Učvrstite ruke, bokove, stražnjicu i trbuh

Najbolje vježbe za ženske točke

Ubrajate li se i vi među one žene koje upravo na kritičnim točkama osjete svaku promjenu težine, ove će vam vježbe više nego dobro doći.

Vježbe pokazuje: Eva Politeo, prof. kineziologije


Suvremen sjedilački način života ostavlja traga na našim bokovima, stražnjici, trbuhu, rukama i dovodi do povećanog skupljanja masnoća u tijelu. Bez obzira na građu tijela, pripadnice ljepšeg spola sklone su nakupljanju masnoća upravo na tim dijelovima.

Prof. kineziologije Eva Politeo predstavlja nekoliko vježbi koje će uz redovitu primjenu, nešto truda i upornosti pomoći da se kritični dijelovi učvrste. Sada je pravo vrijeme da počnete...

1 ½ šalica skuhanog graha
½ šalice prženih lješnjaka, samljevenih
½ šalice agavinog sirupa
¼ šalice maslinovog ulja
½ žličice himalajske soli
½ do 1 žličice praha vanilije
1 žlica melase (nije obavezno)
½ šalice rižinog brašna
4 žlice kakaa
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
½ žličice biljne ili instant kave
1 šalica komadića čokolade (ja sam narezala 1 čokoladu od 50 grama)
1 šalica zobenog mlijeka (ili nekog drugog) sa ½ žličice jabučnog octa

Postupak:

  1. Dobro operite i posušite shuhani grah.
  2. Stavite ga u sjeckalicu (food processor) sa agavinim sirupom, solju i vanilijom, pa blendajte dok ne dobijete glatku kremu.
  3. Dodajte samljevene lješnjake, kakao, melasu, kavu razmućenu u žlici vode i ulje. Još malo izblendajte.
  4. Sad dodajte brašno, soda bikarbonu i prašak za pecivo. Lagano promiješajte žlicom ili kuhačom i dodajte mlijeko. Još pažljivo promiješajte i umiješajte ⅔čokolade. Smjesa treba biti dosta gusta no takva da je možete izliti te uz pomoć kuhače izravnati površinu. Pospite ostatak čokolade po vrhu. Ja sam koristila kalup dimenzija 24x34 obložen masnim papirom.
  5. Pecite 18-20 minuta na 175°C. Testirajte čačkalicom je li gotov.
  6. Pustite da se ohladi 15-tak minuta prije nego ga razrežete i navalite.

Napomene:
Melasu možete preskočiti, ali onda dodajte još malo sirupa od agave, kokosovog šećera ili javorova sirupa. Melasa kao i kava "produbljuje" čokoladni okus.

I to bi bilo to! Nije preteško, zar ne?!

Puno vas sve pozdravljam i želim vam sladak ostatak vikenda!

Maja

Linker
22. studeni 2024 00:44