Pripazite na skrivene kalorije

 SHUTTERSTOCK
prije blagdana

Zaboravite na dijete! Tri brza savjeta za prženje viška kilograma koja će vam dati instantan napredak uz samo malo discipline

Pametno iskoristite ovaj period prije adventa

Piše: Ivana Harašić, PN1 Nutrition Coach


Ako si slična većini žena onda si se cijelo prošlo ljeto častila hranom kao da si na “all inclusive odmoru” a treninge i aktivnosti, osim ono malo plivanja u pauzi od sunčanja, si potpuno zanemarila i ispala iz forme…

Isto tako, velika je vjerojatnost da svake godine kroz onaj blagdanski period (koji nam stiže uskoro) ponovno odbacuješ svoj cilj po pitanju kilograma i upadaš u začarani krug stresa nakon svakog novog prejedanja.

Ne brini, nisi jedina kojoj se ovo događa i velik broj žena baš zbog konstantnih “pauzi od stvarnog života” nikada ne ostvari dobru formu…

Želim da pametno iskoristiš ovaj period prije adventa za napredak i zato ti danas dajem tri brza i jednostavna savjeta koja će ti pomoći s prženjem masti i dolaskom do top forme u kratkom roku. Na kraju članka te čeka i moj besplatan vodič “3 tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija!”.


#1: Pazite na "skrivene" kalorije

Svaka namirnica ima svoju kalorijsku vrijednost, neke veću a neke manju, bez obzira na to pratimo li kalorije ili ne. Kako god, često se događa da neke namirnice koje unosimo kroz dan uopće ne doživljavamo kao nešto previše… Ipak, moguće je da ti baš te sitnice "kradu napredak".

Kada se okrećemo nešto zdravijoj prehrani tada se uglavnom pripremaju nekakve salate i to je super, ali trebate pripaziti na količinu ulja koja se stavlja kao začin. Isto tako, pazite sa svim umacima koje često koristite. Stavite onoliko koliko vam je stvarno potrebno da obrok bude ukusan. Još jedan dobar savjet je da pripazite na količinu mlijeka i šećera koju stavljate u kavu. Moguće je da pijete nekoliko kava dnevno što na kraju dana može značajno utjecati na mogućnost gubljenja kilograma. Umjereno sa svime!


#2: Stavite glad pod kontrolu

Pretpostavljam da sada izgovarate nešto slično ovome: "Vidi nju, želi da se izgladnjujemo po cijeli dan", ali prvo pričekajte da vam objasnim na što pod tim mislim. Za mršavljenje trebamo jesti nešto manje hrane nego inače, ali opet sigurno ne toliko malo koliko mnogi to uglavnom rade kada krenu s mršavljenjem.

Ipak, trebate naučiti birati obroke i namirnice koji će vas zasititi. Protein je makronutrijent koji je najzasitniji, a uz to se i troši najviše kalorija za njegovu probavu pa ćete zato malo trebati podići njegov unos. Dobar savjet je i jesti što više povrća… Osim brojnih prednosti za zdravlje, povrće ima malo kalorija, a jako nas puno zasiti. Glad ćete također suzbiti ako odspavate barem sedam sati tijekom svake noći i popijete barem dvije litre vode kroz dan.


#3: Nemate se razloga bojati ugljikohidrata

Sigurno si čula od jedne prijateljice kako je ona uspjela riješiti problem s viškom kilograma tako da je izbacila ugljikohidrate iz prehrane.

Prava istina je da kada ih izbaciš iz prehrane možeš očekivati veći početni gubitak kilograma u prvih tjedan ili dva. Nažalost, većina tih kilograma je obična voda koja će se vratiti kada ponovno počneš jesti ugljikohidrate. Ovakav pristup nije održiv na duže staze i malo tko uspije izdržati uopće prvih mjesec dana. Ovo sigurno nije način na koji želiš živjeti cijeli svoj život…

Trebaš shvatiti kako je za gubljenje kilograma potrebno jesti manje nego što tvoje tijelo treba. Nije važno koja je namirnica, važan je unos na kraju dana.

BESPLATAN VODIČ: Tri tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija!

Ako želite spržiti višak kilograma i otopiti masti onda će vam vodič definitivno pomoći. Tu ćete dobiti sve savjete koje možete provoditi kroz idućih sedam dana i ostvariti napredak. Osim toga, dobit ćete i savjet iz Precision Nutrition edukacije i on se koristi u radu s više od 150 tisuća ljudi.

Link za preuzimanje vodiča je OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 03:29