Želite li iz prve ruke doznati koji su to naši najbolji medovi - znate gdje doći.
 Foto: iStock
Vidimo se na Zagrebačkom velesajmu

Toliko dobrih tema na ovogodišnjim Sajmovima zdravog življenja

Sajmovi zdravog življenja ove godine održat će se u novom terminu od 20. do 22. 10. 2017. u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

Već osmu godinu zaredom Sajmovi se svojim sadržajem, izlagačkim segmentom i tematskim predavanjima s eminentnim gostima, svrstavaju u vrh ponude ovakvih događanja.

Sajmovi zdravog življenja održavaju se u novom terminu, od 20. do 22. listopada u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, a teme koje će se ove godine obrađivati su:

Organica & Kronoplja:

  • eko tržnica, organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, eko sorte sjemena i sadnica, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje...

APItera:

  • pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika

MYSTIC:

  • prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija...

Također, na šest lokacija održat će se bogat program predavanja, seminara, kongresa, prezentacija, radionica i drugih oblika programa.

Svjetski priznati stručnjaci

Subota poslijepodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom, koji će ugostiti mnoge ugledne goste od kojih izdvajamo Konstantina Korotkova, svjetski priznatog ruskog znanstvenika, koji će govoriti o primjeni GDV kamere, tehnologiji koja omogućava brzu i učinkovitu zdravstvenu analizu.

Semir Osmanagić držat će predavanje o piramidama u Visokom, BiH.

Katarina Badawi upoznat će nas o Budwig protokolu i 15 prirodnih metoda liječenja koje svakodnevno koristi u svom radu; akupunkturi, detoksikaciji, homeopatiji, Bachovim kapima, Reikiju, ishrani po Budwig protokolu, i drugih, a u cilju dovođenja organizma u emocionalnu, energetsku i fizičku ravnotežu.

U interakciji s publikom stručnjaci će na temu Demonstracija mogućnosti približiti saznanja o Hipnozi te kako pomaže kod prestanka pušenja, problema nesanice i alkohola.

Predavanje i predivna putujuća multimedijska izložba "Hramovi čovječanstva - Stvarnost iz sna" Camaleontea Oleandra iz Damanhura ne smije se zaobići. Damanhurske Hramove čovječanstva smatraju osmim svjetskim čudom i jedinstveno su djelo iskopano duboko pod zemljom, građeno u potpunosti kopanjem u živoj stijeni ručnim alatom.

To nije sve

Kako je sve moguće s Verom Čudinom, Zakon privlačenja, Mind Management i Swami Jyothirmayah, Eutaptika-Faster EFT, Tehnike disanja do iscjeljenja, Tajne manualne kineske medicine, Tesla metamorfoza, Ayurvedski dnevni rituali, Glas unutarnjeg anđela, Hodanje po žeravici, Su Jok,… još su neke od zanimljivosti koje nas očekuju.

Na Apiteri sve o medu

"Medni doručak" promocija je meda i proizvoda s hrvatskih farmi, a projekt je Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza.

Održat će se i 2. Kongres Apiterapija na temu Očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima kao i stručna predavanja o tehnologiji pčelarenja i tretiranju pčela protiv bolesti te brojne radionice zdrave hrane, prirodne kozmetike i ekološke proizvodnje.

Također, na tim radionicama gostovat će poznati zagovornici zdravog života - Mario Valentić, Tina Uglješić i Ecija Ojdanić.

Ni to nije sve

Govorit će se i o budućnost ekološke proizvodnje u Republici Hrvatskoj, biodinamičkoj poljoprivredi, Udruga Kronoplja predstavit će se s temom "Hrana i /ili lijek", moći ćemo naučiti napraviti sirove kolače, namaze, bezglutenski kruh, ghee maslac... A organizirana je i degustacija zelenih sokova, izrada prirodnih deterdženata, …

Dvorana Brijuni Zagrebačkog velesajma postat će meditativna zona, joga centar i zvučna kupka za sve zainteresirane posjetitelje; gongovi, Gong puja, radionica pjevanja Orpheus, zvučna radionica za djecu, Kundalini joga, DOP iscjeljenje - dopusti, otpusti, prepusti,…

Radno vrijeme je od 9 do 20 sati, u subotu do 21 sat. Cijena ulaznica je 20,00 kuna.

Cijeli program Sajmova zdravog življenja pogledajte ovdje.

Linker
15. rujan 2024 18:33