Hrvatska liga protiv raka uz organizaciju radionica, predavanja i druženja također aktivno skuplja iskustva i saznanja oboljelih.
 Foto: Istock
Hrvatska liga protiv raka

Psihološka potpora najvažniji je čimbenik u najtežem životnom razdoblju

Pacijeti oboljeli od karcinoma u Klinici za tumore vlastitim su životnim pričama svjedočili o borbi sa zloćudnim bolestima, ali i iznimno važnom doprinosu Lige njima i njihovim obiteljima tijekom najtežeg životnog razdoblja.

Smanjivanje broja oboljelih

- Prije 10 godina sam saznala da imam tumor debelog crijeva. Operirana sam u roku mjesec dana te sam dobila stomu. Išla sam na kemoterapiju i zračenje. Tada sam saznala da Hrvatska liga protiv raka okuplja osobe oboljele od raznih vrsta tumora. Tamo su me dočekali moji novi prijatelji koji su iza sebe imali ono kroz što sam ja tada prolazila. To je bilo neprocjenjivo iskustvo. Ne možete ga dobiti nigdje drugdje niti ga igdje pročitati - izjavila je Marija Banjad te dodala: 'Liga nam pomaže na razne načine. Kroz predavanja, druženja, radionice i izlete. Iznimno sam zahvalana svim dragim ljudima koji svoje slobodno vrijeme posvećuju oboljelima od tumora. Hvala vam!'

Hrvatska liga protiv raka uz organizaciju radionica, predavanja i druženja također aktivno skuplja iskustva i saznanja oboljelih, osluškuje njihove probleme i potrebe te se aktivno zauzima za njihovo uklanjanje i rješavanje.

Otvaranjem vrata za edukaciju, razgovor i druženje s oboljelima te podržavajući kampanju Međunarodne unije za borbu protiv raka (UICC) Reci rukama s porukom Mi možemo, ja mogu, Hrvatska liga protiv raka također jasno poručuje kako svaki pojedinac, institucija ili zajednica mogu pridonijeti smanjivanju broja oboljelih i umrlih od raka.

Vrijedna donacija

- Osluškujemo brojne probleme onkoloških bolesnika i članova njihovih obitelji koji nam se svakodnevno javljaju, a djelatnici Lige im pomažu koliko je to najviše moguće – izjavio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga.

U sklopu Hrvatskog tjedna borbe protiv raka, Liga će će u četvrtak, 8. veljače mladim znanstvenicima instituta Ruđer Bošković uručiti vrijednu donaciju namjenjenu istraživanju zloćudnih bolesti u iznosu od 228.972,27 kn prikupljenu na humanitarnoj utrci Terry Fox Run.

Linker
01. srpanj 2024 10:27